Ако ремонтът на щурмовите самолети Су-25 се извършва у нас

...
Ако ремонтът на щурмовите самолети Су-25 се извършва у нас
Коментари Харесай

Разнобой в правителството за ремонта на Су-25

Ако ремонтът на щурмовите самолети Су-25 се прави у нас в цех „ Авионамс” с съветски експерти, това ще докара до огромно закъснение и по този начин пехотата може да остане с отслабена поддръжка от въздуха в продължение на години. Това разяснява военният министър Красимир Каракачанов пред публицисти в авиобаза „ Граф Игнатиево”. Според него има метод ресурсът на машините да бъде възобновен в Беларус.

През последните дни стана ясно, че процедурата е застрашена поради глобите, наложени на някогашната руска република. В същото време, след срещата си с съветския външен министър Сергей Лавров ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева разгласи, че се търси вид Москва да изпрати свои експерти, които да оказват помощ на българските си сътрудници.
Каракачанов: Няма да има напрежение в обединението поради ремонта на Су-25 Първият паричен превод по контракта с Беларус към този момент е изработен
„ Това леко ме учуди – при съществуване на подписан контракт, настоящ (…) може би някой ѝ е подал неправилна информация”, разяснява Каракачанов. Според него процедурата за ремонт в Беларус е вървяла безпроблемно, до момента в който при започване на март „ някакви служители поради личните си вътрешни страхове или тъй като някой им нашепва извън нещо в ухото” са почнали да приказват за глобите.

Ограниченията по отношение на Беларус не засягат самолетите, а различен вид техника като пожарни и полицейски коли, безапелационен беше вицепремиерът.

Той означи, че работа у нас с съветски експерти е вероятен авариен вид, само че не е за предпочитане: „ Най-добре би било да се провиснал средства, 40 млн. $ за „ Авионамс” за съоръжение и да получат лицензи тези контракти да ги извършват тук, само че (…) най- рано ще имат след две години тези качества. Но след две години занапред да стартираме е късно, тъй като юли и август последните Су-25 ще бъдат на земята”.

По думите му при разновидността с Беларус 11 месеца след приемането на самолетите, всеки месец ще излиза по една отремонтирана машина.

„ Мен не ме интересува какви външни фактори поучават някого в България да зарежем съществуващата военна техника и да купуваме нова. Ще дадем 2,2 млрд за изтребители, не виждам от кое място ще вземем 2,2 млрд да придобиваме бомбардировачи”, акцентира Каракачанов.

Към момента от икономическото министерство не са излезли с позиция по проблема.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР