Ако редовно инсталирате тестови версии на ОС Windows 10, със

...
Ако редовно инсталирате тестови версии на ОС Windows 10, със
Коментари Харесай

Инсталирането и на най-големите обновявания за Windows 10 ще бъде под 30 минути

Ако постоянно инсталирате тестови версии на Оценка за съвместимост Windows 10, сигурно сте забелязали, че последно време тяхното инсталиране е доста по-бързо.
Причината за това е новият модел за инсталиране на ъпдейтите, създаден въз основата на потребителските рекомендации. Microsoft заяви в своя формален блог за въведените нови способи, значително намаляващи времето за инсталиране и на най-големите ъпдейти.

С излизането на Windows 10 Creators Update преди година, междинното време на инсталиране, когато се появява дисплеят с молба да не се изключва компютъра, се усили до 82 минути. Сега към този момент тази офлайн фаза няма да надвишава 30 минути .

В блога на Microsoft са разказани и стадиите през които минава компютъра, по време на инсталиране на функционално възобновяване:
Онлайн стадий: ревизира се дали ще се прави ръчно или автоматизирано възобновяване.Офлайн стадий: компютърът се рестартира за начало на инсталацията. Новата версия на операционната система се слага в обособена директория. Подготвя се миграцията към новата версия. Ново рестартиране, след което стартира настройката.
Всичко това можеше да продължи час и половина. Сега онлайн стадият лишава повече време, само че това не е толкоз значимо, тъй като през това време потребителят може да употребява компютъра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР