Ако природният газ продължи да поевтинява, парното и топлата вода

...
Ако природният газ продължи да поевтинява, парното и топлата вода
Коментари Харесай

Ще поскъпнат ли парното и топлата вода? Горещо от КЕВР

Ако природният газ продължи да поевтинява, парното и топлата вода може да не нарастнат от Нова година. Това сподели ръководителят на КЕВР Иван Иванов, представен от БНР. Според него цената на синьото гориво може да се намали още през ноември, откакто този месец цената му падна с 34 % и мегаватчас коства 233 лв..

Цената на газа през идващия месец да е по-ниска от цената му сега, чака ръководителят на енергийния регулатор Иван Иванов:
-->
" Ако не се случи нещо извънредно изключително в интернационален проект, не в България, цената през месец ноември ще падне и под 230 лв. ".

Според Иванов решението на страните от " ОПЕК+ " за ограничение на добива, след което решение цените на петрола потеглиха нагоре, няма да окаже значително въздействие върху цените на газа у нас, без значение от обстоятелството, че цените на азерския газ, който е една трета от потреблението ни, зависят и от цената на нефта на интернационалните пазари. Обяснението:

" Той е привързан с цената на петрола в последните шест месеца, което значи, че такива съмнения в границите на няколко дни, тъй като след решението на " ОПЕК+ " мощно подкрепяно от Русия като член на " ОПЕК+ ", знаете, че президентът Байдън разпореди част от стратегическия запас от нефт на Съединените щати да бъде освободен, което стартира да успокоява пазарите, тъй като той пък с това решение потиска това покачване ".

А що се отнася до слагането на таван на цените на газа:

" Това няма да бъде решение, което ще се вземе от България, само че при всички положения в случай че то се вземе от водачите на Европейския съюз, то ще бъде в интерес на жителите ".

Как всичко това ще се отрази от Нова година на цените на парното и топлата вода:

" Зависи от цената за месец ноември и даже прогнозата за цената на месец декември. Ако се слиза надолу, ще се стигне до стойности, при които - и аз се надявам на това и го проследявам, да няма нарастване на цената на топлинната сила за потребителите на централното топлоснабдяване " - сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР