Ако премиерът Тереза Мей имаше мнозинство в парламента, тя незабавно

...
Ако премиерът Тереза Мей имаше мнозинство в парламента, тя незабавно
Коментари Харесай

Тереза Мей незабавно би уволнила Борис Джонсън

Ако министър председателят Тереза Мей имаше болшинство в Народното събрание, тя неотложно би уволнила външния министър Борис Джонсън след последната му интервенция по въпросите на Брексит. Това мнение изрази ветеранът-депутат от Консервативната партия Кенет Кларк, представен от БНР. По всичко проличава, че рецесията в ръководещата партия се задълбочава, изключително откакто Борис Джонсън изложи своето виждане за Брексит. А то бе изтълкувано като началото на акция за лидерския пост в партията.

Кенет Кларк назова "пълно безсрамие " публикацията на Борис Джонсън в "Дейли телеграф ", в която външният министър изложи визията си за Англия отвън Европейски Съюз и твърди, че след Брексит страната ще може да получава назад 350 милиона седмично от блока в английско опазване на здравето. Кларк упрекна Джонсън във водене на персонална акция. Правене на персонални изказвания от този жанр е изцяло неефикасно и Джонсън знае съвършено, че "при естествени условия като външен министър щеше да бъде уволнен за това ", уточни Кларк.

По-рано през днешния ден таблоидът "Сън " популяризира известие, че Борис Джонсън е уверен, че договарянията на Тереза Мей за Брексит ще се провалят и страната ще излезе от Европейски Съюз без договорка.

Тереза Мей и Борис Джонсън са дружно в щаб-квартирата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, където ще имат серия от срещи, в това число с американския президент Доналд Тръмп. Няма известия за персонална среща сред Мей и Джонсън, само че вестник "Таймс " заяви, че е научил, че преди основната тирада за Брексит на Тереза Мей във Флоренция в петък тя ще се опита да приобщи външния министър към нейната идея на специфична среща на кабинета.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР