Ако премиерът Кирил Петков разполага със списък с хора, свързани

...
Ако премиерът Кирил Петков разполага със списък с хора, свързани
Коментари Харесай

От Следствието: Ако Кирил Петков има списък с хора, свързани с корупция, да го дава веднага

Ако министър председателят Кирил Петков разполага със лист с хора, свързани с корупцията, е редно да го даде на органите на реда, в това число и доказателствата за тяхната активност. Всичко друго е политическо говорене. Това съобщи зам.–председателят на Националната следствена работа Ясен Тодоров пред БНТ по мотив думите на Петков, че 20 души са в основата на корупцията у нас.

„Близо 30 години съм в системата на правораздаването и съм се сблъсквал с доста незаконни групи и хора, които са си понесли заслуженото за действията и изтърпяват санкции или са изтърпели. Ако Петков разполага със лист на такива 20 души, е редно да ги даде на органите, в това число и доказателствата за тяхната активност. Не единствено 20 души са били обвинени през тези 30 години“, сподели Тодоров.

По отношение на КПКОНПИ съобщи, че не е професионално един следовател да прави заключения и разбори, когато не разполага с обстоятелства.

Според него има политически привкус в целия този проблем. Цели се компрометирането на ръководителя на КПКОНПИ, което да докара до отклик в общетвото и по-лесно този орган да бъде разформирован в настоящия му тип и да придобие друга конструкция. Но това може да има неприятни последствия за делата за конфискация на нелегално добитото имущество. Може би след 10 години ще стане ясно каква е задачата на офанзивата по този орган, сподели Тодоров.

За готвените правосъдни промени Ясен Тодоров е безапелационен, че когато се прави промяна в правосъдната система, би трябвало да се направи разбор на цялостното правосъдие.

Вероятно има проблеми, само че би трябвало да се пипа изцяло и да не се работи на парче, сподели зам.-председателят на Национална следствена служба.

Призова депутатите при гласуването на измененията в Закона за правосъдната власт да създадат осведомен избор, да знаят защо става въпрос и какви последици ще има това гласоподаване.

„Част от тях въобще не схващат, други не ги интересува. Има една група, която неистово се стреми тази тематика да се поддържа в обществото и посредством медиите и да се създадат т.нар промени, които са на процедура промени на парче и гонят избрани политически и стопански интереси“, сподели Тодоров.

Той съобщи, че тези партии, които „проглушаваха ушите на хората за правосъдна реформа“ е трябвало през тези години да имат ясна визия какво желаят да се случи.

Ние желаеме промяна, знаем къде са проблемите в наказателното правораздаване, само че когато тръгне да се прави искане, в тази смяна да взе участие цялата магистратска общественост, всички НПО-та, които имат за предмет тази активност, и след публичен спор да бъдат осъществени тези промени, сподели Тодоров.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР