Ако преди месец прилежно сте изготвили поредния си списък от

...
Ако преди месец прилежно сте изготвили поредния си списък от
Коментари Харесай

6 неща, които успелите жени правят преди 10 сутринта

Ако преди месец прилежно сте изготвили следващия си лист от вида “Нова година, ново аз ”, само че към момента не можете да се отървете от неприятните си привички, бързаме да ви успокоим – не сте сами. 

Колко пъти всяка от нас си е обещавала неща като “утре ще стана по-рано; на следващия ден ще отида на фитнес; на следващия ден ще си подготвя зравословна закуска…. ” и още куп от този жанр? И въпреки всичко заран отлагаме алармата, пием кафето си на крайник и съвсем сигурно закъсняваме за работа.

Хората неслучайно са споделили, че денят се познава от сутринта. Затова и съумелите дами знаят, че нещата, които вършат от момента след събуждането си досега, в който се захващат с работа, са от голяма значимост за това дали ще бъдат проведени и ще жънат още триумфи, или дейностите им ще са непредвидени и безредни.

Ето какво вършат те преди 10 сутринта:

Релаксирайте

Организираните хора не обичат да вършат нищо в последния миг, защото това води до неточности и проваля целия им ден. Затова вместо да бързат заран и безредно да се подготвят за работа, те се разсънват 30 мин. по-рано и по този начин имат задоволително време за всичко. Ако не сте фен на ранното ставане ще си кажете, че това е по-лесно на думи, в сравнение с каузи. Но въпреки всичко пробвайте всяка вечер да си лягате по-рано. Първо 10 мин., по-късно 20 мин. и най-после 30 мин. Така заран ще се събуждате по-рано и ще можете да посветите тези спомагателни минути за себе си на някое от идващите неща.

Не отлагайте алармите

Бутонът “Snooze ” е причина тялото ни да се обърква и безусловно да не може да се разсъни вярно. Няколкото отсрочени аларми може и да ви карат да се чувствате добре на момента, само че тези дребни дрямки не вършат нищо положително за мозъка ви. Ако се разсъните, а по-късно незабавно заспите и то повече от един път, резултатът се назовава сънна инерция – повода да се чувствате изтощени 2-3 часа, откакто сте станали от леглото. Отгоре на това отсрочените аларми пречат да заспите същата вечер, по тази причина спомагателните 20-30 мин. вреден сън просто не си заслужават.

 9fd9cb1feae4f7ed49ad8a16cfd03945

Хидратирайте тялото си

Тялото ви е прекарало от 6 до 9 часа без никаква вода, по тази причина е обикновено заран да сте жадни, даже без да го усещате. Мозъкът ви също се нуждае от вода, с цел да действа вярно. Ето за какво, преди да ядете и да пиете каквото и да било, изпийте чаша вода. Можете даже да поставите бутилка върху нощното си шкафче и да пиете още до момента в който се разсънвате.

Разтегнете мускулите си 

Никак не е инцидентно, че след сън животните се протягат. Редовното разпъване на мускулите може да помогне за успокояването на мозъка и би трябвало да го практикувате даже на работното място. 5 минути са изцяло задоволителни, с цел да успокоите затоплените от съня мускули. Към тях можете да добавите и няколко клякания, както и джогинг на място.

 large

Закусвайте

Има един милион аргументи да не пропускате закуската си, само че ето най-важната – когато тялото поема храна заран, това усилва равнищата му на сила денем, понижава желанието за “похапване ” на нездравословни храни и даже усъвършенства краткотрайната памет.

Направете си лист за деня

Има продуктивни и не толкоз продуктивни способи да съставиш лист със задания. Повечето от нас изсипват върху белия лист всичко, което ни пристигна на разум, а в края на деня 90% от нещата към момента даже не са стартирани. Не правете това. Напишете всичко на чернова, а по-късно разпределете дилемите си по значимост. Включете само неща, за които сте сигурни, че можете да свършите в границите на деня, а останалите разпределете през останалите дни от седмицата.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР