Ако попаднете на продавач с брада в магазина, е по-вероятно

...
Ако попаднете на продавач с брада в магазина, е по-вероятно
Коментари Харесай

Мъжете с бради продават по-добре

Ако попаднете на продавач с брада в магазина, е по-вероятно да извадите портфейла си и да извършите покупка, написа сп. " Джърнъл ъв бизнес рисърч ", базирайки се на американско проучване, което демонстрира, че логиката на еволюцията е използвана и в маркетинговата сфера.

До този извод са стигнали експерти от университета на Сейнт Едуард и Тексаския университет, които учат ролята на външността в маркетинга.

За задачите на изследването откривателите са наблюдавали броя на подписаните покупко-продажби, усещанията от опита и надеждността на продавача и удовлетворението от покупките въз основа на това дали той е бил с брада или не.

Специалистите са открили, че брадатите продавачи се костват на купувачите по-опитни и надеждни.

Оказало се също, че този резултат не зависи от сферата или мястото на продажба, етническата принадлежност на продавача или неговата прелест като цяло. В региона на онлайн рекламата честотата на кликане също е била по-висока, в случай че в фрагмента има космат мъж.

" Брадите могат да идват и излизат от мода във връзка с физическата прелест, само че от еволюционна позиция те постоянно са сигнал за неустрашимост, зрялост, запаси, подготвеност, водачество и статут ", споделя Сара Митал от изследователския екип, написа " Дарик ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР