Ако получа покана, ще помисля дали да приема. Защото не

...
Ако получа покана, ще помисля дали да приема. Защото не
Коментари Харесай

Рашков каза би ли станал отново министър

" Ако получа покана, ще помисля дали да приема. Защото не се знае от кого ще се насочи поканата и в какъв формат ще се насочи тя ".

Това съобщи Бойко Рашков, министър на вътрешните работи в служебното държавно управление, запитан дали би приел в случай че му бъде препоръчано да оглави Министерство на вътрешните работи в бъдещия кабинет.

След чуването си в пленарната зала по тематиката за нелегално употребяваните СРС-та, по-късно пред публицисти Рашков съобщи, че подслушванията на жителите са били правени в услуга на някогашния министър председател и основния прокурор.

" Да се употребяват против стотици жители специфични разследващи средства, употребявайки целия кадрови запас на Министерство на вътрешните работи и службите, в това число и ДАНС - за мен всичко това беше хвърлено в сгода на един някогашен към този момент началник на държавното управление. Аз виждам в тези дейности на прокуратурата защитна роля във връзка с някогашния министър-председател. А, посредством неговата отбрана и отбрана на ръководителя на прокуратурата Иван Гешев ", безапелационен е силовият министър. 

Той назова " мъртъв " законовия текст, по който са давани разрешенията за подслушване на протестиращите жители предишното лято.

" Когато разбрах, че потреблението на СРС от спецпрокуратурата е по мъртъв текст, в който се приказва за опит за прелом, за въоръжено въстание, за протест, за срутване на властта, разбрах, че нашите прокурори са поставили знак на тъждество сред справедливите закононарушения на нашите жители и едно отречено закононарушение, което няма място в нашето съвремие, подобен какъвто е член 95 в глава I oт Наказателен кодекс ", изясни още Бойко Рашков.

" В текста се споделя, че е имало опит да се смъкна принудително властта. А кой беше на власт тогава - Борисов, надлежно прокуратурата пази него. Но, дали това е на съображение митинги или въоръжено въстание - вие сами можете да си извършите изводите. За мен не е имало никакво правно или фактическо съображение да се изисква от съда решение за подслушване ", безапелационен е министърът.

И съобщи, че е споделил пред Народното събрание тъкмо толкоз, колкото му разрешава законът.  " В залата направих прилика с дясната ръка на таралежа от джипката, който тук четеше писмените данни от употребяваните СРС-та от лекарите от Горна Оряховица. Това не би трябвало в никакъв случай да се повтаря, Народното събрание не може да е терен за сходно нарушаване на закона ", приключи ръководителят на Министерство на вътрешните работи, съобщи " Дарик ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР