Ако погледнем исторически къде е била тази историческа Македония, има

...
Ако погледнем исторически къде е била тази историческа Македония, има
Коментари Харесай

Заев: В Пиринска Македония живеят и македонци, но ние я признаваме за част от България

Ако погледнем исторически къде е била тази историческа Македония, има един дял в България. Има един дял в Гърция. Ние сме единствено една част. И това е реалност – ние сме горният дял, северният, Вардарският дял, съобщи пред bTV македонският министър председател Зоран Заев.
 Плевнелиев щял да поучава македонския министър председател Зоран Заев  Целта ни е въпросът с името на Македония да се реши до юни, разгласи Заев
Ние делът на тази историческа Македония, която е в България, го признаваме като български дял. И тук няма никакви алтернативи. Ние го назоваваме Пиринския дял, тъй като Пирин е най-голямата планина, само че там живеят жители на България, някои от които се усещат македонци. И това е тяхно право. И нямаме никакъв подобен проблем, добави Заев.

По отношение на разногласието сред Скопие и Атина македонският министър председател споделя: „ Ако не успеем, няма да имаме евентуално бъдеще в Европейски Съюз, в НАТО. Тогава ще би трябвало Европа да я доведем в Скопие, в Македония – не виждам различен вид! "

В най-краен случай, в случай че не се откри решение, въпросът ще остане отворен и ще продължим след три месеца, след шест месеца отново да търсим отговор, безапелационен е Зоран Заев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР