Ако подкрепата за Украйна беше по-силна, тази криза щеше да

...
Ако подкрепата за Украйна беше по-силна, тази криза щеше да
Коментари Харесай

Зеленска: Докато британците броят пенитата в сметките си, ние броим нашите жертви

Ако поддръжката за Украйна беше по-силна, тази рецесия щеше да бъде по-кратка. Това съобщи първата дама на Украйна - Олена Зеленска, в изявление за Би Би Си.

В изявлението, записано в Киев, Зеленска споделя също, че до момента в който британците броят пенита, то украинците броят жертви и, че е значимо да се акцентират какъв брой са жертвите на войната. Тя приказва и за персоналния си живот след началото на съветската инвазия. Пълната версия на изявлението ще бъде излъчена по-късно през днешния ден.

" Разбирам, че обстановката е доста тежка. Но дано да напомня, че по време на епидемията от Ковид-19, а тя към момента не е отминала, имаше също нарастване на цените, Украйна също беше наранена ". Зеленска добавя, че и в този момент цените се усилват в Украйна, само че в допълнение са убивани и хора. " Така, че когато вие стартирате да броите пенитата в банковата си сметка, или в джоба си, ние вършим същото и броим нашите жертви ", споделя тя, съобщи. 

Във Англия инфлацията доближи 13,23 % тази година, което е най-високото равнище от 42 години, а Централната банка сподели, че главната причина за това нарастване и за ниския стопански напредък, който се чака тази година, е повишаването на енергийните цени, подкладено от съветската инвазия в Украйна, отбелязва Би Би Си. Европейските страни упрекнаха Русия, че употребява природния газ като оръжие, като лимитира доставките в отговор на наложените й наказания, напомня Би Би Си.

Пред Би Би Си Зеленска споделя, че е мъчно за хората отвън Украйна да схванат въздействието на войната върху украинския народ, само че е значимо да се споделят истории по отношение на жертвите в спора.

Тя добавя, че доста родители са били разчувствани от историята на украинско момче, което, плачейки прекоси украинско-полската граница предишния март. " Мисля, че бащите и майките, гледали това видео, няма по какъв начин да не избухнат в сълзи. Винаги се слагам в тяхната обстановка и мисля, че всеки, че всяко човешко създание на света би трябвало да почувства същото ", декларира Зеленска. 

" Ето за какво ние би трябвало да разкажем тези истории, да покажем тези истории, тъй като това са лицата на войната. Не броят на хвърлените бомби, не изхарчените суми, а човешките истории са лицата на тази война и има хиляди такива истории ", прибавя тя.

В изявлението Зеленска приказва и за брачна половинка си. Тя споделя, че се е почувствала афектирана, когато някои хора са останали сюрпризирани от трансформирането му от ефирен артист във военновременен водач. " Той е мъжът, който постоянно съм познавала. Той няма да направи нищо по-различно ", споделя тя.

Зеленска споделя и, че рядко вижда брачна половинка си в този момент, само че двамата беседват всеки ден.

Запитана дали счита да пристигна във Англия, която  е хазаин на Евровизия, защото Украйна, спечелила състезанието тази година, бе сметната за прекомерно несигурна, с цел да го провежда следващата година, Зеленска споделя, че би желала това. И добавя, че усеща и мъка от обстоятелството, че спечелилите няма да са домакини на събитието.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР