Ако отворят телефона на Алексей Петров, мисля, че убийството ще

...
Ако отворят телефона на Алексей Петров, мисля, че убийството ще
Коментари Харесай

Милен Иванов: Ако отворят телефона на Алексей Петров, мисля, че убийството ще бъде разкрито

Ако отворят телефона на Алексей Петров, мисля, че убийството ще бъде разкрито. Това съобщи пред Милен Иванов, някогашен зам.-ректор на академията на Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, че през днешния ден, 19 декември, стана ясно, че България ще потърси помощ от ФБР за отключването на мобилното устройство.

„ Петров се занимаваше с криптографска сигурност и тази на IT мрежи. Това му беше занимание и фокус на бизнеса. Напълно допустимо е този телефон да е бил модифициран. Фабрично надали е невероятно да се отвори. Службите поддържат положителни връзки с всички производители на софтуери. Ако е модифициран, ще бъде отворен много мъчно ”, разясни Иванов.

Експертът разяснява и опита за атентат против някогашния основен прокурор Иван Гешев. Прокуратурата към този момент има умозаключение какъв е бил гърмежът до колата на някогашния основен прокурор Иван Гешев, който избухна на 1 май на пътя от Боровец за София. Експертите настояват, че е употребен нитропент.

„ Взривното вещество е половината от цялото устройство. Когато научим и по какъв начин е конструирано, тогава ще имаме забавни вести. Нитропент е доста забавен гърмеж. През 2001 година в Съединени американски щати задържаха нападател, който се пробва да скрие в токовете на обувките си такова взривно устройство и да го вкара в аероплан. 80 грама са задоволителни да пробият обшивката на всеки един аероплан. Може да си визиите какво биха създали 2 кг и половина. Ако е работил експерт и го е направил с ориентирано деяние, е допустимо да бъде продънен всеки автомобил ”, изясни още Иванов.

И разясни, че нитропент е съществена суровина за производството на едни от най-мощните експлозиви.

„ Проблемът е, че той се продава и в аптеките. Това е лекарство. Не знам дали за България има лиценз и може да си го купите ”, сподели ощебившият зам.-ректор на академията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР