Порои причиниха мащабни наводнения в южния бразилски щат Рио Гранде

...
Порои причиниха мащабни наводнения в южния бразилски щат Рио Гранде
Коментари Харесай

Най-малко 29 загинали и 60 изчезнали след критичните наводнения в Бразилия

Порои предизвикаха огромни наводнения в южния бразилски щат Рио Гранде до Сул, заяви CNN.

Броят на смъртните случаинарасна до 29, а 60 души са в неопределеност.

Отнесени са мостове и пътища, а съгласно локалните управляващи десетки обитаеми места в 104 общини в щата са изцяло откъснати от света.

В няколко залети от водата обитаеми места е подредена незабавна евакуация.

" Искам да изразя дълбоките си съболезнования за всички починали. В момента има 29 починали и с най-дълбока тъга знам, че ще има и още ", съобщи губернаторът на щата Едуардо Лейте онлайн в обществените мрежи.

По думите му това не е просто следващият сериозен случай, " това е най-критичният случай, който страната евентуално е записала в историята си ".

Повече от 300 000 души са останали без електричество след разкъсване на язовирна стена на дребна водноелектрическа централа през вчерашния ден, оповестиха от основната компания за комунални услуги в щата.

Близо 7000 души са били принудени да изоставен домовете си.

Очакват се още дъждове, а пороите връхлетяха щатите Рио де Жанейро и Еспирито Санто,където управляващите описаха безредна обстановка поради наводненията.

Потопът пристигна в миг, когато Бразилия, най-голямата страна в Южна Америка, страда от поредност от рискови метеорологични феномени, които съгласно специалистите са по-вероятни заради изменението на климата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР