Ако някой младеж ви се обяснява в любов и каже:

...
Ако някой младеж ви се обяснява в любов и каже:
Коментари Харесай

Михаил Литвак: И в работата, и в любовта можеш да се отдаваш, но не и да принадлежиш.

Ако някой юноша ви се изяснява в обич и каже: „ Не съм виждал по-хубава от теб! “, значи е коцкар. Ако ви би трябвало коцкар, давайте самоуверено! Помнете, че не е допустимо да превъзпиташ индивида.

„ Не мога без тебе! “ Това е пояснение на глезльо. Истинският мъж, даже да му е мъчно, ще мине и без вас.

" Нужна си ми. “ Това е пояснение на консуматор. Изяснете си кои ваши качества са му нужни, с цел да не излъжете упованията му. И в случай че сте съгласна да си имате работа с коцкар, глезльо или консуматор, самоуверено напред!

„ За да задържиш някого, не го спирай. “ Това предписание важи и в работата. Като не насилям колегата си да прави нещо, което не го влече в момен­та, аз си го резервирам за бъдещо другарство.

Не тичай след щастието, а открий мястото, където вирее, и то единствено ще те откри. Мога да ти подскажа мястото, където вирее – ти самият. А пътят към него е оптималното насърчаване на качествата ти.

Искаш ли да задържиш колегата си, развивай се!

Онзи, който ви обича, спомага за развиването ви, а който не ви обича, го възпира.

И в работата, и в любовта можеш да се отдаваш, само че не и да принадлежиш.

Прави предложение един път. Не увещавай. Получиш ли отвод, помоли да ти обяснят повода и си върви. Пряко разследване от правилото на сперматозоида. Това подхожда и на правилото: „ Да увещаваш, значи да насилваш. “

Който не обича себе си, няма шансове за благополучие.

Ако искаш да прекъснеш връзките си с колегата, на първо време се избави от възприятието на ненавист към него. Ако не си се избавил от възприятието на ненавист, няма да можеш да обикнеш различен.

В работата събирай информация за колегата, в любовта недей. Разчитай на сърцето си. Ако си го възпитал добре, няма да стане неточност.

Разделиш ли се с обичаната, не се срещай с нея; в случай че си заставен да се срещаш, не разговаряй; в случай че си заставен да разговаряш, не изпадай в искреност, а приказва за дреболии. Нека научава новините за теб от другите.

Когато се опитваш да завоюваш нещо или някого, намерения си дали ще можеш да го задържиш. Запомни, мъчно е да задържиш, а не да завоюваш.

За доста хора да обичаш, значи да натрапиш на обичания човек своя метод на мислене, своя метод на живот и своя метод на чувстване.

Превод: Силвана Миланова, за ИК " Жануа 98 "

Михаил Ефимович Литвак (р. 20 юни 1938) е известен психолог, психотерапевт, претендент на медицинските науки, създател на повече от 30 книги по практическа и известна логика на психиката, член-кореспондент на Руската академия на естествените науки.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР