Ако някога сте се чудили как би изглеждала Земята, ако

...
Ако някога сте се чудили как би изглеждала Земята, ако
Коментари Харесай

Изоставеният остров, където загинаха хиляди, сега е едно от „най-зловещите“ места в света

Ако в миналото сте се чудили по какъв начин би изглеждала Земята, в случай че всеки един човек изчезне, този застрашителен зарязан остров на брега на Япония е много добър образец.

Остров Хашима се намира на девет благи от брега на Нагасаки, Япония и е възобновен от природата, защото е изцяло ненаселен повече от 50 години. В момента популацията му е нула, само че това не постоянно е било по този начин и през дългата му и тъмна история на иго и насилствен труд е видял доста нещастни души да минават през него.

Прякорът Gunkanjima - което значи Боен транспортен съд Остров – заради външния си тип, островът в началото просперира като място за рандеман на въглища през 1800 година, когато са открити богати ресурси от въглища. Mitsubishi купува острова и неговите мини през 1890 година, когато индустриализацията се разраства бързо и настанява там служащи и техните фамилии.

Производствените колоси населиха острова, укрепиха стените му и построиха жилищни блокове, учебно заведение, общи бани, басейн, градини, клубна къща и до...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР