Ако ни поканят от Продължаваме промяната“ ние сме казали, че

...
Ако ни поканят от Продължаваме промяната“ ние сме казали, че
Коментари Харесай

Таско Ерменков, БСП: Няма да се съгласяваме с всички капризи на ПП


Ако ни поканят от „ Продължаваме промяната “ ние сме споделили, че ще участваме в такива диалози с тях, само че това не значи, че ще се съгласяваме непременно с всевъзможни техни претенции и прищявки.

Това съобщи в ефира на „ Добро утро, Европа “ по Euronews Bulgaria политикът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков. По неговите думи от „ Продължаваме промяната “ се пробват да присвоят заслугите на Българска социалистическа партия в обществената сфера.
Ние водихме денонощни борби и в Министерски съвет, и в Народното събрание, да ги убедим, че тези стратегии би трябвало да се случат и внезапно се оказа, че когато видяха, че това е може би единственото хубаво на това ръководство, взеха решение да си го присвоят, което за мен си е живо рейдърство.
„ Нека не спекулираме с обединения. Да не забравяме, че има една военна коалиция, която одобри оказване на военна помощ на Украйна и дали пък това не е тест за някакво друго държавно управление, което да е под наименованието евроатлантизъм. Ние през цялото време сме декларирали и няма смяна, че с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ – държавно управление няма да вършим “, разяснява още Ерменков.

Във връзка с измененията в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина, Ерменков съобщи, че изборният развой не може да бъде обучителен и да чакаме от година на година, че хората ще привикват.

„ Трябва да се даде опция на хората, които се тормозят от машините – да гласоподават с хартиена бюлетина “, счита социалистът.

Според него в измененията са заложени ограничения да не се позволяват фалшификации на бюлетини и следен избор, като да вземем за пример видеонаблюдението по време на броенето на гласовете.

Ерменков счита, че „ драмата “ тук е, че в случай че доста се увеличи изборната интензивност, то има заплаха някои партии „ с лимитиран електорален капацитет “ да не влязат в Народното събрание.

„ По думите на Кирил Петков, че връщането на хартиената бюлетина е атентат против демокрацията излиза, че в множеството европейски страни също взривяват демокрацията, тъй като там има гласоподаване с хартия. Проблемът с машинния избор е тематика на диалог, който би трябвало да бъде извършен задълбочено и там да се употребяват експертните отзиви “, добави политикът от Българска социалистическа партия.

Според Ерменков България би трябвало да имам мощна позиция срещу войната изобщо, а не срещу Русия или Украйна.

„ Ние не сме последователи на изпращането на оръжия за Украйна и поради нас в предходното ръководство оръжия за там не отпътуваха. Ние сме за спокойно решение на проблемите. Всяко изпращане на оръжия и спомагателни средства за Украйна води до ескалация на напрежението и увеличение броя на жертвите “, уточни социалистът и добави, че аргументите за войната не са просто бяло и черно.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР