Ако карате с висока скорост своя лъскав Ford GT, последното

Ако карате с висока скорост своя лъскав Ford GT, последното ...

Софтуерен ъпдейт спасява от пожар бързата Ford GT.

Ако карате с висока скорост своя лъскав Ford GT, последното нещо, което ще искате да видите, е как от двигателя му излизат пламъци. Оказва се, че и Ford не иска да ги види, особено след като по-рано тази година имаше точно такъв случай в Германия. Поради това, американският автомобилен гигант ще пусне софтуерен ъпдейт, който да предотврати повече такива аварии.
Компанията ще изтегли около 200 проблемни автомобила модели 2007-18. Инцидентът при тях е предизвикан от теч на хидравлична течност поради високо налягане в ауспуха.

Бързоногият Ford GT ще бъде поправен софтуерно, тъй като става въпрос за механичен проблем, а не дефект, който да се активира при висока скорост или сблъсък на пътя.

Засега е докладван само един случай на пожар в движение, когато 52-годишен собственик на Ford GT го изживява край Мюнхен. Имайки предвид обаче, че една бройка от този модел, който има дори Gorilla Glass покритие на предното стъкло, струва цели 450 000 долара, вероятно е добре, че компанията не иска да рискува и ще оправи проблема рано, а не късно.

Източник: kaldata.com