Ако живеете в къща с дворно пространство, то навярно вече

...
Ако живеете в къща с дворно пространство, то навярно вече
Коментари Харесай

Ако искате здрави растения, лекувайте ги с люспи от лук

Ако живеете в къща с дворно пространство, то вероятно към този момент сте се изкушили да пробвате да отглеждате зеленчуци. Няма нищо по-хубаво от биологичното земеделие. То ни разрешава да сервира на трапезите си зеленчуци и плодове, които са лишени от пестициди и нитрати.
Истината е, че в случай че сме новобранци в това, то напълно обикновено е да позволяваме поредност от неточности и да не съумяваме да изкараме съвсем никаква годишна продукция.
Днес ще ви издадем един дребен трик, с помощта на който можете да излекувате всяко едно растение, както и да стимулирате развиването му.
Чудотворното деяние на луковите люспи
 Ако спите с лук на стъпалата, ще се случи ЧУДО Ако спите с лук на стъпалата, ще се случи ЧУДО
Свикнали сте да употребявате лука в кухнята, само че знаете ли, че този зарзават от епохи се употребява при приготвянето на редица домашни леко...
Люспите на лука са едно същински магическо средство, чрез което можете да увеличите фрапантно добивите от плодовете и зеленчуците. В тях се съдържат редица потребни минерали, които способстват за подхранването на растенията.

Инфузията от люспите подтиква растежа и по този метод растенията стават доста по-устойчиви на всевъзможни заболявания.
Как да спасим краставиците?
Ако забележите, че листата на краставиците са почнали да пожълтяват, не губете време, а незабавно обелете няколко глави лук и съберете обелките. Сложете ги в огромен съд и ги залейте с вода. Нейното количество е целесъобразно да бъде към 8 – 10 литра.
 Как да си отгледаме шафран на балкона Как да си отгледаме шафран на балкона
Когато чуете думата „ шафран “, надали в мозъка ви изниква облика на хубав шафранов минзухар с нежни лилави цветове. По-скоро...
Загрейте котлона и поставете съда върху него. Тук е моментът да вмъкнем, че съдът би трябвало да е емайлиран. Варете почти 5 минути и по-късно отстранете от нагорещената повърхнина. Оставете да се запарва, до момента в който лучената вода не изстине изцяло.

Вземете два литра от специфичната вода и я прибавете към 1 кофа елементарна вода. С тази примес поливайте краставиците. Само след няколко дни ще забележите по какъв начин листата им стартират да възстановяват свежия си тип.
Люспите от лука, които сте прецедили, може да употребявате като естествена тор.
Подхранвайте вашите растения и ги лекувайте с тази примес. Сигурни сме, че крайният резултат ще е доста добър, а реколтата ще надвиши неведнъж първичните ви упования!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР