Ако изборите бяха днес, разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би

...
Ако изборите бяха днес, разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би
Коментари Харесай

„Маркет линкс“ разплака Кирил Петков с лоши резултати: ГЕРБ с 23,8%, ПП-ДБ драпат зад тях с 17,2%

Ако изборите бяха през днешния ден, разликата сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би била към 6 % и половина. Това излиза наяве от изследване на „ Маркет линкс “, показани по БТВ.

Близо една пета от участниците декларират, че няма да гласоподават или няма да поддържат никого.
Процентите са от гласуващите. Сред всички жители партията на Бойко Борисов се употребява с към 15 на 100 доверие, а обединението – с към 10. Движение за права и свободи твърдо е трета политическа мощ с към 12 на 100, а „ Възраждане – изпада на четвърта позиция с 9,9%. Българска социалистическа партия има 8,5% и е идната, пета партия, която би влезнала в Народното събрание, в случай че изборите са в този момент. „ ИТН “ има 3,8% и остава под чертата за влизане в Народното събрание.
На въпрос – по-спокойна ли е обстановката в страната 46 на 100 от респондентите споделят, че не са съгласни. 37 % обаче правят оценка позитивно ставащото, а 17 са неутрални.
На фона на непрекъснати кавги забавно е, че през януари доверието в Народното събрание „ отлепва “ от дъното и бележи лек напредък. Но в държавното управление спада.
По-голямата част от българите чакат ротацията в ръководството да се случи без особени разтърсвания сред главните политически сътрудници.
43% от участниците удостоверяват, че чакат промяната в ръководството на страната да премине без земетресения сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. 40 на 100 са скептични и не чакат преходът във властта да бъде равномерен и безпроблемен.
Националното изследване е финансирано и осъществено взаимно от БТВ и „ Маркет ЛИНКС “, извършено е измежду 1016 лица над 18 година в страната в интервала от 26 януари до 4 февруари по методите на директно изявление и онлайн анкета.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР