Ако искате да успеете в живота, тогава ще трябва да

...
Ако искате да успеете в живота, тогава ще трябва да
Коментари Харесай

Липсата на сън струва скъпо


Ако желаете да съумеете в живота, тогава ще би трябвало да работите настойчиво, да бъдете дисциплинирани и да жертвате съня си. Колкото повече спите, толкоз по-малко работите и вероятността, да съумеете да управлявате сполучлива компания или да създавате изкуството, в случай че не работите непрекъснато, е доста по-малка. А от вас се желае да бъдете работлив член на обществото.

Ако мислите, че тези остарели визии звучат скучно, сте прави и данните са съгласни с вас. Недостатъчният сън е обвързван с поредност от здравословни проблеми , като затлъстяване, хипертония и сърдечни болести. Също по този начин може да аргументи разстройства на настроението и е главен фактор за неприятния баланс сред професионалния и персоналния живот.

Работниците изтърпяват санкции постоянно, тъкмо поради неприятните си привички за сън, само че защото най-известните болести, свързани с ограничения от сън, са персонални, работодателите и обществото не вършат задоволително, с цел да подтикват вярно хигиената на съня. Според изследване на Ранд Европа, американците, които не спят задоволително, ще костват на американската стопанска система до 434 милиарда $ до 2020 година

Липсата на сън не е стопански преференциална

Въз основа на данните от изследване върху 62 000 души, Рен Европа основава специфичен макроикономически модел, който подтиква взаимоотношенията на икономическите сътрудници (работници, компании, държавни управления и др.).

Изчислено е, че в случай че вярно се влагат, тези суми от финансовите загуби, поради неприятните привички за сън на служащите, биха могли елементарно да финансират публични колежи и да обезпечат покритие за здравни грижи на незастраховани фамилии.

Свързани публикации.. Илюзорно бодърствуване – може да спим, без да го осъзнаваме 0 Нарушенията на съня трансформират протеиновия състав на кръвта 0 Краткият сън – по-опасен от дългото будуване 0

Намалява продуктивността

Ние губим повече като спим малко

заради това, че незадоволителният сън понижава продуктивността

- а точно посредством по-ниски равнища на продуктивност, негативно влияние има и върху развиването на уменията.

Проучването открива, че по-малкото сън усилва отсъствията. Работниците, които са спали по-малко от шест часа в денонощието, са имали загуба на продуктивност от 2,4% спрямо останалите. Това може да не наподобява доста, само че прибавя до 6 работни дни, изгубени годишно на човек, лишен от сън.

Направете съня приоритет, а не разкош

Достатъчният сън усъвършенства здравословното положение и равновесие сред професионалния и персоналния живот, тъй че е в персонална изгода, а освен в интерес на

работодателя или стопанската система на страната.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР