Ако искате да подобрите здравето на белите си дробове, уверете

...
Ако искате да подобрите здравето на белите си дробове, уверете
Коментари Харесай

Дишаме по-леко с ябълки и джинджифил

Ако желаете да подобрите здравето на белите си дробове, уверете се, че сте присъединили някои здравословни храни, които ще ви оказват помощ да ги поддържате дейни и работещи.

Ябълки

Изследователите свързват положителната функционалност на белите дробове с високия банкет на витамини С, Е и бета-каротин, всички те участват в ябълките. Този плод е цялостен с антиоксиданти, които оказват помощ да запазите белите си дробове здрави.

Орехи

Орехите са превъзходен източник на омега-3 мастни киселини. Яденето единствено на шепа от тях може да помогне в битката с астмата и други респираторни болести. Смята се, че омега-3 мастните киселини са противовъзпалителни хранителни субстанции със защитни резултати при възпалителни болести.

Боровинки

Боровинките са едни от най-ефективните плодове, които оказват помощ да запазите белите си дробове здрави. Те са богати на антиоксиданти като витамин С, които оказват помощ в битката с увреждащите клетките свободни радикали.

Броколи

Броколите също имат високо наличие на витамин С, каротеноиди, фолати и фитохимикали, които се борят с увреждащите детайли в белите дробове. Специалистите споделят, че броколите съдържат дейната съставна част, наречена L-сулфорафан, която „ подвежда “ клетките да включат противовъзпалителните гени, което в допълнение заобикаля дихателните проблеми.

Лют червен пипер

Капсаицинът в лютия червен пипер оказва помощ за стимулиране на секрецията и защищава слузните мембрани от горните и долните дихателни пътища. Най-добре е да пиете чай от пикантен червен пипер, който също е превъзходен източник на бета-каротин, който има страхотни резултати върху намаляването на многото признаци на астма.

Джинджифил

Джинджифилът освен работи противовъзпалително, само че също по този начин оказва помощ за детоксикацията и оказва помощ за елиминирането на замърсителите от белите дробове. Джинджифилът може да в помощ за организма при отпушване на въздушните канали и възстановяване на циркулацията в белите дробове, като в допълнение укрепва здравето на белите дробове.

Чесън

Чесънът съдържа флавоноиди, които подтикват производството на глутатион, което спомага за възстановяване на елиминирането на отрови и канцерогени, като в допълнение оказва помощ на белите дробове да действат по-добре

Освен тези храни, водата е най-хубавият метод за детоксикация на вашите телесни процеси. Освен това сухите бели дробове са склонни към раздразнение и нараснало инфектиране, затова е хубаво да изпиете шест до осем чаши вода, с цел да се поддържате добре хидратирани.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР