Ако искаме да прескочим през тази епидемия и да възстановим

...
Ако искаме да прескочим през тази епидемия и да възстановим
Коментари Харесай

Мариус Донкин: За да възстановим живота си, трябва първо да възстановим духа си

" Ако желаеме да прескочим през тази зараза и да възстановим живота си, би трябвало първо да възстановим духа си . Не виждам в никаква теория - икономическа, политическа или религиозна - това да съществува по някакъв метод ". Това сподели пред БНР шефът на Народния спектакъл " Иван Вазов "  Мариус Донкин.

Той уточни, че неналичието на здрав дух може да докара до неверна преценка на обстановки и до голям брой болести.

" Липсва истина към този народ и липсва любов към този народ, с цел да може той да промени нещо ", показа Донкин и добави:

" Ако стартираме да гледаме проучването на духа посредством нашите будители, вижте какви са тематиките и какво са разработвали. Липсата на доверие от фамилната ядка, преминаваща през разнообразни взаимоотношения - и човешки, и професионални - е изключителната причина сега да бъдем в това положение. Ние нямаме доверие във водачите си и в институциите и по този метод елементарно ги дискредитираме. Народът има доверие в нещо, което му е несъмнено, нещо, което е с него и в зной, и в мраз, това е земята - тя го храни и го облича, и не го лъже.  И въпреки всичко това е нещо примитивно, това е примитивизъм. В душата на този народ има и нещо, с което се показва във Вселената - това е духът, ритмите, които излизат в музика, на която кой ли не се възхищава. В този извънреден диапазон на мощности в този народ има някаква магичност, някаква свръхестественост. Това е нещото, за което този народ би трябвало да бъде обичан. На нас хората ни липсва тази любов, която може да бъде проявление във всяко положително - в желанието да имаме чуваемост и да си поговорим, да се разберем. Тогава можем да тръгнем дружно, тогава народът може да има кураж да направи нещо ".  

Според него в никакъв случай повече няма да живеем по метода, по който сме живели до декември 2019-а година: 

" Не приказвам в здравен аспект. Става дума за едно нещо, което сме претърпели и което има някакво отразяване в нас - в рефлексите ни, в метода на мислене, в битието ни - това не може да не се отрази на метода на комуникирането ни със феновете.... Изискуемостта на индивида ще има други равнища и други средства за угаждане ще са нужни, с цел да бъдем съответни в неговото развиване. Човекът ще остане с главната си задача, идвайки тук, на тази Земя, да се усъвършенства, той по тази причина е тук. Съществена част е медията и методът, по който медията изпраща своите послания като истина и като коментар. Начинът, по който ние работим в областта на духа, хармонизирането на този дух, с цел да има точност в развиването на индивида ". 

" Зеленият документ основава сигурност на чиновниците и публиката, той е нещо належащо ", счита шефът на Народния спектакъл.

Интервюто на Явор Стаматов с Мариус Донкин в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР