Ако искаме да има мир и стабилност на Балканите, ние

...
Ако искаме да има мир и стабилност на Балканите, ние
Коментари Харесай

Карадайъ: Докато на Балканите има проблеми, и Европа ги има

Ако желаеме да има мир и непоклатимост на Балканите, ние би трябвало да членуваме в общи ценностни съюзи, като НАТО и Европейски Съюз, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в Народното събрание.

„ Водени от философията на заедността Балканите би трябвало да членуваме в общи съюзи, а не да издигаме стени между тях. Трябва да отстраняваме бариери “, сподели Карадайъ.

В момента имаме един добър късмет да създадем една добра крачка в тази посока. „ Докато Балканите имаме проблеми, и Европа ще има проблеми. Сега можем да създадем една огромна крачка. Не да употребяваме тези цели за разделяне, а да ги употребяваме за ценностно обединяване в Европейски Съюз. Това, което не направи изпълнителната власт през последните 6 месеца, вместо да дава обещание, а да предприеме нужните дейности, вместо да се приказва, да се работи. Трябваше да се внесе Френското предложение в Народно събрание. Затова ние от Движение за права и свободи го направихме в първия комфортен политически миг “, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Той добави, че тематиката за евроинтеграцията на РСМ не би трябвало да се смесва със свалянето на съдружното държавно управление на Кирил Петков, което нямаше по какъв начин да издържи във времето поради своите вътрешни разлики. „ Този въпрос би трябвало да откри решение в този момент и да не се отсрочва “, сподели водачът на Движение за права и свободи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР