Ако Иран атакува от своя територия, Израел ще отговори и

...
Ако Иран атакува от своя територия, Израел ще отговори и
Коментари Харесай

Израел заплаши да нанесе директен удар по Иран

„ Ако Иран нападна от своя територия, Израел ще отговори и ще нападна в Иран ". Това заяви израелският външен министър Израел Кац, съобщи Ей Би Си.

Напрежението сред съперничещите си сили се повиши след убийството на ирански генерали след удар по иранското консулство в Сирия.

Думите на Кац пристигнаха, откакто висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей удостовери обещанието си да отвърне на Израел поради нападението срещу консулството в Дамаск.

Техеран счита, че Израел е виновен за удара, при който постройката беше изравнена със земята и починаха 12 души. Израел не е признал присъединяване си, макар че се готви за ирански отговор на офанзивата.

" Когато нападнаха региона на консулството ни, това беше все едно, че нападнаха нашата територия. Злият режим би трябвало да бъде осъден и той ще бъде осъден ", сподели Хаменей по време на молитвена гала по случай края на свещения за мюсюлманите месец Рамадан.
Нито Кац, нито аятолахът прецизираха метода, по който ще отвърнат на удара.

Аятолахът също по този начин разкритикува Запада, особено САЩ и Англия, за това, че поддържат Израел във войната му против Хамас в Газа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР