Ако има достатъчно бърза реакция, може и в началото на

...
Ако има достатъчно бърза реакция, може и в началото на
Коментари Харесай

Цените в магазините в евро и лева? Каримански каза възможно ли е


„ Ако има задоволително бърза реакция, може и при започване на идната година да се случи – зависи от организацията, от техническите начини на обособените търговски мрежи. Това сега не е наложителна норма и не виждам по какъв начин би била реализирана, в случай че няма консенсус в Народното събрание “, по този начин финансистът Любомир Каримански изясни възможността от догодина да получаваме заплатите си и да плащаме в магазина по избор - с лев или евро. Това предвижда финансовият министър Асен Василев, а преговорите с Европейската централна банка вече са в ход, оповестява Евронюз.

Аз съм положително надъхан за тази концепция, поддържам я – всички цени в супермаркетите да бъдат оповестени в евро и в лв., с цел да бъде по-лесно на жителите да се ориентират. За това, че няма да има някакъв неочакван сюжет, от позиция на неоснователно повишение на цените.
-->
Това го предложих още юли предходната година.

Курсът наложително би трябвало да бъде 1.95583 лв. за евро. Няма да има друг курс, в случай че желаеме да се придържаме към това, което към този момент е комуникирано пред обществото и в Народното събрание.

Би било добре да бъде признат и Законът за еврото.

Пазаруването и в лев, и в евро, не е толкоз бързо допустимо, въпреки всичко цялата платежна система би трябвало да бъде пренастроена и за извършване на покупки в евро. Изисква време. Ще бъде нужен интервал от най-малко шест месеца, с цел да могат системите да се пренастроят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР