Ако харесвате бързи рецепти, които са практични, много лесни и

...
Ако харесвате бързи рецепти, които са практични, много лесни и
Коментари Харесай

Сладкиш за всеки ден за 5 минути! Разбъркай и изпечи – лек, бърз и много вкусен

Ако харесвате бързи предписания, които са практични, доста лесни и би трябвало да изцапате единствено един съд, запазете тази рецепта, тъй като ще ви хареса. Приготвя се от артикули, които към този момент имате в кухнята и има неудържим мирис, мек е като памук и даже има сочна нотка, която улеснява изяждането.

Със сигурност ще вършиме този Сладкиш за всеки ден в действителност всеки ден. Можете да го употребявате и като основа за торта в композиция с лек, освежаващ крем или просто да поръсите кокос от горната страна и да сервирате с кафето. Ето какво ви би трябвало, с цел да си приготвите лесния и бърз сладкиш:

Сладкиш за всеки ден

Продукти: 

3 огромни яйца

150 гр. захар

1 щипка сол (четвърт чаена лъжичка)

120 мл олио

150 мл портокалов сок (може прясно изцеден или от кутия)

ситно настъргана портокалова кора

230 гр.брашно

15 г бакпулвер

малко сладко за намазване

малко кокосово брашно за поръсване

Приготвяне: 

Измийте добре портокала и го оставете да престои в солена вода или във вода със супена лъжица сода за самун. След 30-40 минути обтрийте добре кората на портокала и изплакнете със студена вода. След това избършете портокала и настържете повърхностната портокалова кора на ситно ренде.

Изстискайте сока от портокала. Трябва да вземете 150 мл свеж портокалов сок, само че можете да употребявате и сок от кутия. В по-дълбока купа се счупват три огромни яйца, които авансово са престояли един час на стайна температура.

 яйца в купа

Добавете щипка сол и разбийте с кухненска тел до разтрошаване на яйцата. След това прибавете 150 г захар и продължете да разбивате, до момента в който захарта се разтвори. Добавете 120 мл олио и 150 мл портокалов сок и разбъркайте.

 яйца с портокалов сок

След като мокрите съставки се смесят добре, към сместа последователно се прибавя пресятото брашно. Добавя се на два-три пъти или лека-полека, с цел да се бърка по-лесно и да не остават бучки в сместа.

 портокалово тесто

 брашно в сместа

Когато брашното се смеси изцяло, прибавете ситно настърганата портокалова кора, разбъркайте и най-после прибавете пакетче и половина бакпулвер (15 г), подбран, след което още веднъж разбъркайте, с цел да се смесят. Трябва да се получи хомогенна, гъста и полутечна примес.

 примес за сладкиш

 тесто за сладкиш

Постелете по-малка форма с размери 18×27 см или почти (за предпочитане с еластичен ръб) с хартия за печене или намаслете и поръсете с брашно. Изсипете сместа, разпределете отмерено и потупайте няколко пъти във формата, с цел да се отделят балончета.

 кексово тесто

 тесто във форма

Печете в авансово загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути. Оставете изпечения сладкиш да изстине малко, след което извадете от формата, намажете го с тъничък слой със сладко от кайсии (ако имате може и с течен мед), поръсете с кокосово брашно и сервирайте.

 сладкиш желиране

 апетитен сладкиш с кокос

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР