Ако дерогацията за руски петрол падне преди 1 март, има

...
Ако дерогацията за руски петрол падне преди 1 март, има
Коментари Харесай

Кирил Петков писна за дерогацията: Има реален риск и политически заигравки. Няма да го дoпуснем

Ако дерогацията за съветски нефт падне преди 1 март, има действителен риск от повишение на цените на българския пазар и неустановеност на доставките. Това сподели пред публицисти Кирил Петков.
„ Изчакахме всички отчети – на българските служби, на Министерството на стопанската система и на непрекъснатия представител на страната в „ Лукойл “. Срокът от септември месец се удостовери като най-малък. Но най-малък период може да бъде евентуално 1 март “, безапелационен е съпредседателят на ПП-ДБ. И разясни, че партията е подготвена да редуцира оферти период от 15 март на 1-и.
Той разяснява и напускането на представителите на ГЕРБ и Движение за права и свободи на срещата още преди да е завършила.
„ За мен беше значимо да останат до края, с цел да се видят всички отзиви. Всеки депутат е задължен да се запознае с обективната информация и да вземе решение “, счита Петков. И разясни, че Агенция „ Митници “ има опция да управлява износа на нефт.
„ ГЕРБ се пробват да ни вкарат в политически капан – в случай че сме виновни за българските жители и спазим периодите, които споделят специалистите, ще ни обвинят, че пазиме съветските ползи. Ако не сме виновни и гласуваме с тях, и се качат цените на бензиностанциите, нашето държавно управление ще бъде упрекнато. Моят порив също е да понижим паричните потоци към режима на Путин, само че не би трябвало да е в ущърб на българските жители. Няма да допуснем да има дефицит на дизел и бензин, нито цените да се повишат фрапантно на бензиностанциите, тъй като някой си прави политически заигравки “, приключи съпредседателят на Политическа партия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР