Ако депутатите не вземат решение компенсациите за бизнеса заради високите

...
Ако депутатите не вземат решение компенсациите за бизнеса заради високите
Коментари Харесай

Велев: Ако не се гласуват компенсации за бизнеса заради тока, вадим снимките на виновните депутати


Ако депутатите не вземат решение обезщетенията за бизнеса поради високите цени на електрическата енергия да продължат след 1 юли, работодателските организации ще извадят снимките на депутатите, за да е ясно кой е отговорен. Това обяви в предаването „ Твоят ден ” на NOVA NEWS Васил Велев, предс. на УС на Асоциацията на индустриалния капитал. 

Той точни, че приказва от името на всички работодатели. " Много е значимо да се знае кой ще бъде отговорен да се качат два пъти цените в магазините:, уточни Велев. Той изясни, че това ще стане, в случай че не се гласоподават обезщетенията, защото цената на електрическата енергия е основната причина за инфлацията.

" Ако не бъдат признати нашите оферти, инфлацията ще се удвои.  Това значи стесняване на производствата, задържане на работните заплати, и заради инфлацията спестяванията да се стопят ". Оттам - и обедняване на хората, добави Велев.  

След компенсирането в държавната енергетика ще остане 1 млрд лева. или 5 пъти повече пари, разяснява още ръководителят на УС на АИКБ. „ Пари има задоволително, в случай че не се крадат ”, безапелационен е той. По думите му това са пари от бюджета, а от изработрени от храта в предприятията и част от тях би трябвало да се върнат като обезщетения, както вършат в други страни от Европейски Съюз.

Непредвидимостта, в която сега работят предприятията и изключително откакто депуттаите от отрасловата комисия отхвърлиха предожението на бизнеса за продължение на обезщетенията от 1 юли, Велев изясни по този начин: " До през днешния ден има обезщетения, от на следващия ден нямаме никаква предвидимост. Не знаем за на следващия ден каква ще ни е цената – 700 лева или 250 лева ". 

Ако цените скочат 4 пъти от на следващия ден, доста предприятия ще спрат работа, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР