Ако човек ни съпостави с другите страни в Европа, не

...
Ако човек ни съпостави с другите страни в Европа, не
Коментари Харесай

Проф. Овчаров за президента Радев: Иска пълната власт. Целта му е да ликвидира партиите

„ Ако човек ни съпостави с другите страни в Европа, не са чак толкоз страшни нещата с цифрата на негласуващите. Аз като човек от по-възрастното потомство съм от тези, които се бориха да няма 99,9 % дали своят вот за единствената партия, която имаше тогава. Въпреки всичко, което се случи през тези три години, ГЕРБ си остава най-последователната и най-подкрепяната партия. Няма нищо чудно. Тя е една типична народняшка партия, което най-допада на българина “.
Това съобщи в предаването „ Пресечна точка “ по „ Нова телевизия “ археологът проф. Николай Овчаров.
„ Щеше да ми е забавно в случай че в това изследване на „ Тренд “ имаше въпрос какво биха мислили за една президентска партия. Не съм доста уверен, че президентът желае тъкмо партия. Може би ще мине и през партия, само че това, което той желае и неговите представители като Слави Василев и други сходни политолози приказват, по-скоро той желае цялостната власт. Разгражда на практика партийната система тъкмо както през 1934 година се е случило. Идеята му е може би или да се унищожават, или да се трансфорат в безгласни букви.
Народът ще излезе всеобщо да гласоподава когато се появи един нов цар или един нов Бойко. Нали не желаеме това нещо да имаме някакви нови такива разтърсвания. В момента имаме един стабилитет. Аз съм оптимист, че ще се стигне до четиригодишно ръководство, само че към момента е доста надалеч да приказваме за това “, счита археологът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР