Aко бюджетът мине в комисия днес, утре може да бъде

...
Aко бюджетът мине в комисия днес, утре може да бъде
Коментари Харесай

Каримански каза Денят Х за бюджета. После ще е късно и страшно

Aко бюджетът мине в комисия през днешния ден, на следващия ден може да бъде вкаран в Народно събрание. До седми юни би трябвало да бъде признат, след това ще е късно. Удължителният бюджет би трябвало да мине на две гласувания. Така ще може от 12 юни към този момент да работи удължителният закон. Това сподели финансистът и някогашен народен представител от Има Такъв Народ Любомир Каримански за " Твоят ден ".

По думите му не се виждат критериите за заемане на позицията " министър ". " Излиза, че не се изисква нищо. Тези, които изкарват за най-хубави, нямат опит в обществените финанси. Асен Василев има ли? Такъв човек би трябвало да познава държавното устройство и по какъв начин действа администрацията. Без това не могат да се реализират политики и методологии ", разяснява той.
-->
" Депутатите се занимават с егото си, а не с проблемите на хората. Комисиите съвсем буксуват, неслучайно нямат ръководители. Моето мнение клони към експертно държавно управление. Инатът от страна на Политическа партия да има политически лица в кабинета е неясен. Имаме задоволително специалисти. Много съм изумен когато учен химик би трябвало да дава оценка кой е най-хубавият финансист в България ", уточни Каримански.

Според него е значимо, че за пръв път страната е в положение на изменение и допълнение на удължителен закон за бюджета. " В единната сметка на МФ има неснижаем излишък от 4,5%, а всичко над тази сума може да се харчи съгласно нуждите и целите в страната, това е ликвидността на страната. Единната сметка е обща, оттова страната се разплаща с бизнеса. Накрая на годината обаче би трябвало да се възстановят средствата ", изясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР