Ако бяхме запазили темпа на наваксване спрямо Европа от последните

...
Ако бяхме запазили темпа на наваксване спрямо Европа от последните
Коментари Харесай

Ризова притисна с въпроси Асен Василев за записите и Паскал, той писна: Фалшификат! Оцапахме се!

Ако бяхме запазили темпа на наваксване по отношение на Европа от последните три години, след 10-12 години щяхме да сме достигнали средноевропейските приходи. Това съобщи пред bTV съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев.
АКО НЯМА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ШАРЛАТАНИ И ИЗМАМНИЦИ – 
По думите му, от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) България е получила единствено първото заплащане, тъй като не са били признати разпоредбите за избор на членовете на антикорупционната комисия.
„ ГЕРБ и Движение за права и свободи, дружно с „ Възраждане “, блокираха тези правила. Затова няма заплащане по ПВУ, по тази причина няма и държавно управление. На хартия имаше поддръжка за това, което предложихме “, съобщи той.
„ Ако искахме партийни квоти, щяхме да сме още на власт. Аз щях да съм финансов министър, акад. Денков да е вицепремиер. Ние искахме почтени състезания “, добави той.
„ Втори транш не идва. Има 4 неща, заседнали в Народното събрание. Те седят в Народното събрание от октомври месец, не се придвижват “, изясни още той и уточни, че отговорът, който ПП-ДБ са получавали по въпрос, бил, че „ нямало политическо решение “.
„ В предизборна акция служебният кабинет се опита да ни върне в постната пица, в случай че мине номерът “, посочи някогашният финансов министър и напомни опита за заледяване на пенсиите, драмите към детската болница и цената на тока.
По отношение на заплатите на лекарите той изясни: „ Осигурени са 942 млн. лева повече за лечебните заведения. Има обезпечени средства особено за заплати. На 1 юни шефовете на лечебни заведения трябваше да стартират да ги глобяват, в случай че не са достигнали избраните заплати. Има ги парите “.
„ От заплати не могат да крадат. А като стигнат тези пари до лечебните заведения, за някакви поръчки да вземем за пример, могат да се откраднат “, счита Василев.
„ Начинът, по който парите се разпределят, ни слага сред Боливия, ЦАР и Камерун “, сподели още той.
По думите му, по време на предходното държавно управление са издигнати 30 км пътища и са изгответни планове и проекти за още. „ Строили сме, но не вървим на тв приемника да режем лентички “, посочи той.
На въпроса каква, съгласно него, е повода съгласно социологическите изследвания ПП-ДБ да е доста зад ГЕРБ, Василев отговори: „ Това, че направихме държавно управление и се оцапахме – по тази причина сме обратно. Това, че позволихме ГЕРБ и Движение за права и свободи да поддържат кабинет с господин Денков. Имахме избор – да отидем в съпротива “.
Според него, обаче, измененията в Конституцията са от значително значение: „ Тази Конституция разрешава да няма еднолична власт в България “.
Василев беше безапелационен, че харесва служебното държавно управление на Димитър Главчев повече от това на Гълъб Донев: „ Защото държавното управление на Донев подписа контракта с „ Боташ “, който ни коства 1 млн. лева дневно “. Това, съгласно него, е 10 пъти повече, в сравнение с се заплаща дневно за безвъзмездни медикаменти.
По отношение на скандалния запис от диалог на ПП-ДБ за „ кеша “, Василев разяснява: „ Този запис е цялостен фалшификат. Затова не можете да го чуете. Да си нарежат думичките както си желаят “.
„ Водили сме диалози че нямаме задоволително средства да си финансираме акцията до разрешеното от закона “, изясни той.
„ Шефката на митниците беше задържана, мина повече от месец. И се оказа, че контрабанда няма. Няма повдигнато обвиняване за контрабанда. Оказа се, че има ОПГ от двама индивида. Няма никой по митническите пунктове, смени. Няма европейска заповед за арест на сякаш огромния мафиот, дето бил правил контрабандата – Паскал “, уточни още някогашният финансов министър.
По думите му, обвиняването на шефката на митниците е, че е повишила в служба без да ги пита няколко митничари.
„ То се видя, че не съм се срещал с помагачите на Паскал. Тези хора не съм ги виждал, в никакъв случай не са влизали във финансовото министерство по мое време. Няма нищо, разпитвали са секретарките “.
„ Мислите ли, че в случай че всичко това беше правилно, нямаше към този момент да бъде употребявано против нас? Беше показано на тв приемник, само че нито едно обвиняване не беше повдигнато “, посочи Василев.
„ Ако бяхме 1 стотинка взели нелегално, към този момент щяха да са ни арестували “, добави той.
Попитан дали въпреки всичко има път към ГЕРБ и Движение за права и свободи, той отговори изрично „ не “.
Водещата Цветанка Ризова, обаче, го отвърна: „ Вие и предишния път казахте по този начин в това студио. Този път какво? Ще си помислите? “.
„ Абсолютно не. Не, не “, съобщи Василев.
„ Вие казахте и предишния път по този начин на българските жители. Как да ви повярват? “, настоя водещата.
„ Първо, път там няма. Второ, те към този момент видяха двата стопански модела по които България може да се развива “, сподели съпредседателят на Политическа партия и уточни че това са моделът на постната пица или европейският модел.
„ Няма никакво наложително изискване аз да съм финансов министър. Задължително изискване е България да се развива по европейски път, с почтени конкурси… “, уточни той.
Василев изрази вяра, че на изборите изборната интензивност ще е колкото в Германия или Гърция.
„ Има един анекдот, който е много прочут на българите. Един човек желал да му се падне 6-ца от тотото. И на третия път като се молил на Господ, Господ му споделил – но иди пусни фиш! “, приключи той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР