Ако Божков иска да спаси Левски, има как да го

...
Ако Божков иска да спаси Левски, има как да го
Коментари Харесай

Феновете на „Левски” разделени за Божков

Ако Божков желае да избави Левски, има по какъв начин да го направи, сподели Хиндлиян Когато Левски е опрян до стената, голямо количество от хора са на едно тракване от излизане на улицата, сподели шефът на Националния клуб на последователите
Фенските организации на „ Левски ” са разграничени в отношението си към притежателя на отбора, предприемача Васил Божков. Това стана ясно от изявление на ръководителя на Националния клуб на последователите на „ Левски ” Степан Хиндлиян за бТВ.

ВИЖ ОЩЕ: Краси Стойчев: Божков е жертва на триумфа си

В последната седмица, в обстановката, в която се оказахме, последователите на Левски изглеждахме консолидирани и монолитни. Вчера след срещата при премиера Борисов стана ясно, че не е тъкмо по този начин, сподели Хиндлилян. Като образец за разединението той уточни думите на представителя на „ Ултрас Левски “ Адриан Попов.

„ Представителят на една от групите – „ Ултрас Левски “, удостовери тезата на Националния клуб на последователите и на Тръст „ Синя България “, че Левски е пленник на политически и стопански ползи. Нещо, което сме артикулирали задоволително добре в последната една седмица и приказваме в последните 5 години. В същото време сподели, че неговото мнение е, че би трябвало да се застане твърдо на страната на притежателя. В подобен случай не влизаме ли в тази матрица? Да, ние сме съгласни, че „ Левски “ е пленник на политически и стопански ползи, само че приказваме, че заставаме зад „ Левски “. „ Левски “ е огромната концепция, Левски е задачата. Левски сега наподобява постоянен, има притежател, който се е афиширал с името си, няма ги подозренията за парашутизъм, каквито участваха преди него. Изпълнителният шеф Павел Колев съобщи, че сега Левски е постоянен и действа обикновено “, сподели Хиндлилян. И акцентира, че за него и клуба му значим е тимът, а не корпоративния интерес на притежателя му.

„ Не е лека обстановката, в която се намира Левски. Това е една огромна игра на нерви. Всеки миг нещата могат да вземат друг процес. Както още на следващия ден може да се окаже, че „ Левски ” е с нов притежател от вида „ бащица “, по този начин може господин Васил Божков, хората и компаниите към него, да продължат да финансират клуба, без оглед от развоя на драмата със Закона за хазарта и на възможното лишаване на неговия лиценз ”, счита шефът на Националния клуб на последователите на синия тим. Той съобщи, че почитателите са подготвени да поддържат отбора с митинги по улиците в тежката обстановка, само че прикани здравият разсъдък да надделее.

До спешната обстановка се стигна, откакто депутатът от НФСБ Валери Симеонов внесе ремонти в закона за
хазарта, с които вкарва държавен монопол върху лотарийните игри. Бюджетната комисия одобри закона на първо четене, а Васил Божков, който държи лиценза за Националната лотария, разгласи, че му вземат бизнеса и в случай че това стане няма да може да устоя повече „ Левски ”. Така петте фенски организации отидоха в петък при премиера Бойко Борисов, който им предложи да поемат акциите на тима си, само че те обявиха, че не са подготвени за това.

„ Господин Божков доста време отхвърляше среща с последователите на необятна основа, пред която да излезе и да изясни какви са му проектите и къде вижда последователите в целия този развой, тъй като Левски без последователи няма по какъв начин да стане ”, сподели Хиндлиян. И продължи: „ В един миг, когато той беше подложен под някакъв вид напрежение по отношение на бизнеса му, се срещна два пъти с последователите и съумя да настрои огромна част от общността в посока протести и метежи в отбрана на хазартния му бизнес. Ние за хазартния бизнес ли сме или сме за Левски? Аз споделям, че организацията, която съставлявам, застава твърдо зад Левски ”.

„ С оглед над тази позиция ние подаваме ръка на господин Божков. По публични данни той е един от най-богатите българи. Ако желае в действителност да избави клуба, сигурно има вид да продължи да финансира „ Левски ”. Ако не с 2 млн. лв. на месец, то с 1 млн. лв., или с 500 хиляди лв., или с 200 хиляди лв.. Но да излезе и да го каже: „ Момчета, нещата стоят по този метод. Аз мога да направя от тук това, това и това. Какво ще извършите вие? “, сподели още Степан Хиндлиян.

Тогава съм сигурен, че цялата левскарска общественост ще се активизира, ще създадем всичко допустимо, ще посещаваме мачове, с цел да продължим да даваме своя дан за добруването на клуба. В същото време господин Божков ще има поддръжката на голяма маса от хора, зад която ще може да застане и да каже: „ Внимавайте какво вършиме! “. Когато Левски е опрян до стената, голямо количество от хора са на едно тракване от излизане на улицата. И това си проличава. “, заключи Хиндлиян и отново прикани за здрав разсъдък.

„ Трябва да надделее здравият разсъдък. Аз съм склонен, че последователите на Левски, в това число и аз, сме темпераментни хора, които сме подготвени да стигнат до крайности. Но дано надделее здравият разсъдък и да си помислим кои сме ние, какво зависи от нас, кого пазиме, влизаме ли в матрицата или не. Това е доста значимо “, заключи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР