Академик Пловдив записа втора победа в приятелския турнир по баскетбол

...
Академик Пловдив записа втора победа в приятелския турнир по баскетбол
Коментари Харесай

Черно море Тича отстъпи на Академик Пловдив в мач от Черноморските игри по баскетбол

Академик Пловдив записа втора победа в приятелския шампионат по баскетбол Черноморски игри, срещите от който се играят в зала „ Христо Борисов “ във Варна. Пловдивчани надвиха над домакините от Черно море Тича с 85:78 и нанесоха второ проваляне за варненския отбор.

За спечелилите Тейлър Криймър приключи с " дабъл-дабъл " – 15 точки и 15 битки, а най-резултатен стана Джерал Лидел с 16 точки.

За Черно море Тича Къртис Джоунс вкара 22 точки, а Мартин Коцев добави 18 точки.

След едно тъждество при започване на срещата гостите поведоха с 5:2. С панер на Мартин Йорданов Черно море Тича съумя да обърне при 6:5. Последваха две изравнявания на резултата, след които Академик Пловдив поведе с 3 точки при 13:10 съвсем в средата на интервала. С панер на Мартин Коцев домакините обърнаха при 14:13, само че гостите отвърнаха с 6 следващи точки и поведоха с 5 точки - 19:14, а малко по-късно и със 7 точки – 23:16. Играчите на Академик съумяха да завоюват първата част с 26:23. Играчите на Черно море Тича започнаха добре втората четвърт, изравниха резултата, а по-късно и поведоха – 28:26. Последваха четири изравнявания на резултата, последното при 34:34 към 6 минути и половина преди почивката, след което гостите с кошове на Томислав Минков и Тейлър Криймър поведоха с 38:34. Четири минути и половина преди полувремето Академик поведе със 7 точки – 43:36, а на почивката резултатът бе 47:43 да гостите.

След почивката играта бе равностойна. Стрелбата и на двата тима не бе на равнище, само че домакините съумяха по-късно повече от 6 минути игра с панер на Къртис Джоунс да понижат пасива си до единствено точка – 53:54. Минута и 42 секунди преди края с пробив и панер на Венелин Христов Черно море Тича изравни при 58:58, а след несполучлива офанзива на гостите последва пробив на Къртис Джоунс, който вкара панер и бе фаулиран и осъществя и наказателния удар и домакините поведоха с 61:58. Преди последната част резултатът бе 65:61 за Черно море Тича. В началото на последния интервал гостите вкараха четири точки и незабавно изравниха резултата – 65:65. Последваха слаби минути за домакините, което разреши на играчите на Академик да вкарат 6 следващи точки и да поведат със 71:67. С тройка на Къртис Джоунс Черно море Тича понижи пасива си до 2 точки при 71:73 малко повече от 4 минути преди края на мача. Две минути преди края домакините получиха правото да изпълнят два наказателни удара, като Мартин Коцев вкара единия от тях и понижи пасива на Черно море Тича на точка – 76:77. Силите на варненския отбор обаче не стигнаха за поврат и Академик завоюва срещата и записа втора победа в шампионата.

След първите два дни на шампионата Академик Пловдив е с два триумфа от два мача, Шумен и Ямбол имат по една победа и по една загуба, до момента в който Черно море Тича е с две провали.

Утре са последните два мача от конкуренцията. От 16:00 часа играят Академик Пловдив и Ямбол, а от 18:30 Черно море Тича среща отбора на Шумен.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР