Академик Бултекс 99 грабна първа Купа Пловдив в тригодишната история

...
Академик Бултекс 99 грабна първа Купа Пловдив в тригодишната история
Коментари Харесай

Първа Купа Пловдив за Академик Бултекс 99

Академик Бултекс 99 сграбчи първа " Купа Пловдив " в тригодишната история на приятелския баскетболен шампионат. На финала пред към 500 фенове в зала " Сила " тимът на Асен Николов победи Левски с 84:67 /22:18, 15:26, 18:11, 29:12/ и справедливо завоюва трофея, който е втори в предсезонната подготовка след този от шампионата в Плевен. Купата връчи шефът на отдел Спорт към Общината Петър Зехтински. Студентите изковаха триумфа си в заключителната половина на последната четвърт, когато безусловно прегазиха тима на Тити Папазов. Преди това пловдивският отбор два пъти трябваше да догонва задатък от 7-8 точки на гостите, само че съумя да се оправи.

Добрата вест за старши треньора Асен Николов е отличната игра на Айзея Умипиг, който дойде в Пловдив едвам преди седмица, само че бе най-хубавият във финала и справедливо сграбчи наградата за МВП на мача. Той бе най-резултатен в срещата с 23 точки, записвайки 9 от 10 при междинната пукотевица, 1 тройка, 2 от 2 в наказателните удари и 5 асистенции. Също по този начин американският гард направи най-голям самостоятелен коефициент - 23. Мартин Дурчев добави 17 точки, от които 3 тройки, Васил Бачев се регистрира с 14. За Левски най-резултатен бе Веселин Веселинов с 16 точки, Крис Минков добави 14.

" Доволен съм, беше време да си спечелим домакинската купа и тази година да си остане в Пловдив ", сподели Асен Николов. Преди почивката не се справихме, пазехме неприятно, позволихме доста свободни шутове.

" На полувремето коригирахме нещата. Смятам, че сме добре готови физически и в последната четвърт започнахме да преобладаваме. Доволен съм от успехите за самочувствие в контролите, само че по-важни са срещите в шампионата и Балканската лига. Тепърва ще разузнаваме първия ни противник в шампионата Ямбол ", добави Николов.

В мача за третото място Спартак Плевен победи Струмица Македония с 81:73.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР