Акад. Николай Денков проговори за страховете си от властта и

...
Акад. Николай Денков проговори за страховете си от властта и
Коментари Харесай

Денков проговори от какво го е страх

Акад. Николай Денков проговори за страховете си от властта и вероятността кабинетът с министър председател на ротация да не успее.

Съставът на кабинета ще се основава на това, което към този момент представихме. Ако има промени, те ще са в няколко имена и ще са свързани с желанието ни да извадим още по-добър състав. Където е допустимо, търсим специалисти, разяснява в „ Интервюто в Новините на NOVA ” акад. Денков. Той посочи, че в хода на договарянията са се разбрали, че оповестеният кабинет е този, от който се потегля.
-->

„ До момента спор с Мария Габриел не съм имал. С нея се познавам от няколко години в качеството ѝ на еврокомисар. В областите, в които сме имали контакти, сме се разбирали задоволително добре. Това е значимо, тъй като неналичието на доверие е голям проблем в нашата политика. Аз най-малко ѝ вярвам, че ние можем да работим дружно. До момента това чувство се удостоверява ”, добави той.

Акад. Денков е на мнение, че ротацията крие доста подводни камъни. „ Нямам никаква заблуда, че задачата, с която се захващаме, е доста сложна. Политическият опит в другите страни демонстрира, че от време на време този вид държавни управления с ротация не съумяват да се оправят, провалят се в опита да се осъществят поредните мандати. Но има и други страни, в които се осъществят ”, е мнението му.

Той изясни, че пред всевъзможни други други възможности, ротацията е била единствената, която води до няколко позитивни резултата.

За Денков значим въпрос сега е да се изтегли бюджетът с неуместния, по думите му, недостиг от 6,4% и да се внесе „ естествен ” бюджет, който да се одобри бързо. „ Това напрежение, което се натрупва - дали ще има заплати и пари за пенсии, би трябвало да успокоим хората. И да стабилизираме полемиката за бюджета ”, уточни той.   

За него е ясно, че щом държавното управление е ротационно, значи, че е по-различно от коалиция. „ С влизането на Мария Габриел ние сме в някакъв вид съдействие с нея и партията, която я излъчва. Причината е ясна - ние имаме потребност от болшинство, с цел да бъде подкрепено такова държавно управление ”, сподели още Денков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР