AirTag на Apple, който бе представен миналата пролет, може да

...
AirTag на Apple, който бе представен миналата пролет, може да
Коментари Харесай

Непознати следили Брукс Нейдър с помощта на AirTag

AirTag на Apple, който бе показан предходната пролет, може да помогне на човек да откри редица свои движимости. Този тип джаджи оказват помощ доста при намиране на ключове, портфейли и даже предмети като дъски за скейтборд и колела. Още от момента на тяхното оповестяване обаче редица скептици заподозряха, че с тях могат да бъдат следени и хора непозволено.

С това се е сблъскала Брукс Нейдър. Моделът на бански твърди, че някой скрито е сложил AirTag в палтото ѝ и я е следил в продължение на няколко часа. Миналата седмица тя очаквала другари в препълнен бар в Манхатън с палтото си на стола зад нея. По-късно тя  си тръгнала и компанията  се отправила на разходка из други заведения.

Нейдър споделя в своя Instagram, че до момента в който се прибирала сама у дома, телефонът й я предизвестил за това, че тя носи чужд AirTag в себе си. Благодарение на функционалността, която имат таговете на Apple, тя била предизвестена, че е допустимо някой да я следи.

Това не е първият път, когато AirTags се употребяват за следене на придвижванията на хора непозволено. Преди време се появиха известия за крадци, които ги употребяват, с цел да следват и крадат коли от висок клас.  Именно вследствие на тези евентуални проблеми Apple пусна и специфична функционалност за iPhone, която сигнализира, в случай че към вас има чужд AirtTag. Чрез приложението Tracker Detect Брукс Нейдър е разбрана за поставения в джоба ѝ таг и за това, че евентуално някой я следи.

Четете повече в нашата профилирана графа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР