Airbus демонстрира най-новия си хеликоптер Racer, който може да лети

...
Airbus демонстрира най-новия си хеликоптер Racer, който може да лети
Коментари Харесай

Полетя най-бързият комерсиален хеликоптер на Airbus

Airbus показва най-новия си хеликоптер Racer, който може да лети с 400 км/ч и употребява с до 25% по-малко гориво.

През 2013 година Airbus счупи върха за скорост на хеликоптер с пробния X3, който доближи 472 км/ч. Единадесет години по-късно се появява Racer. Неговата задача е да приспособява технологията за комерсиалния пазар, като в същото време я направи по-ефективна и екологична.

Аеродинамиката е усъвършенствана за високи дозвукови скорости. Освен общоприетия ротор, машината има два тласкащи мотора, които форсират хеликоптера напред.

В допълнение, двата мотора Aneto-1X, създадени от Safran Helicopter Engines, са част от нова хибридно-електрическа система за екологичен режим, при която един от моторите може да не работи при по-ниски скорости.

През идващите две години тестовата стратегия ще бъде все по-амбициозна, защото обсегът на полета се усилва и оптималната скорост се усилва.

" Със своите 90 патента Racer е съвършеният образец за равнището на иновация, което може да бъде реализирано, когато европейските сътрудници се обединят ", сподели Бруно Евен, основен изпълнителен шеф на Airbus Helicopters. " Този първи полет е горделив миг за Airbus Helicopters и за нашите 40 колегата в 13 страни. Очаквам с неспокойствие да виждам по какъв начин този демонстратор е пионер във високоскоростните благоприятни условия и създава системата за еко-режим, която ще способства за понижаване на разхода на гориво. "

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР