Агроден ще удвои производството до 7 хил. тона индустриално лепило

...
Агроден ще удвои производството до 7 хил. тона индустриално лепило
Коментари Харесай

Търговецът на лепила

" Агроден " ще удвои производството до 7 хиляди тона индустриално лепило годишно

Още по тематиката
Семената ви пазим

В Садово, на 15 км от Пловдив, се пази голяма част от растителното генетично многообразие на Южна България
27 окт 2018
Огромният хотел на Старосел

С 22 млн. лева се довършва най-големият нов хотелски комплекс в Пловдивска област
22 окт 2018
" Пентакс медикъл България " влага 8 млн. лева в уголемение на производството си

Ръководството чака доста покачване на приходите през тази година
22 окт 2018 Статията е част от специфичното издание " Капитал Градове: Пловдив "

На 20 септември тази година се навършват две години, откогато Мехмет Елчин Егмен е в България. Тогава вложителят взема решение да стартира със основаването на компанията си " Агроден ", която търгува с индустриални лепила. Сега, две години по-късно, върху 5 хиляди кв.м във фабриката в село Цалапица край Пловдив към този момент се създават огромна част от всички 120 марки лепила, регистрирани и непокътнати като бранд от компанията майка Oynurden Kimya AS, Турция.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус " Агроден " ще удвои производството до 7000 тона индустриално лепило годишно. В момента дневното произвеждане е към 15 тона, само че с три нови машини, въведени в деяние, ще доближи 30 тона. " Построихме фабриката и я пуснахме в деяние за две години, като общата стойност на инвестицията е близо 5 милиона евро. Сега ние сме единствената компания в България, която произведа индустриално лепило ", твърди Христина Трифонова, шеф на " Агроден " ООД.

Инвестиционният избор

на Мехмет Егемен за новата индустриална мощ е стопански логически. Фабриката е покрай компанията майка в Истанбул – оттова се получава индустриално ноу-хау, технологии, образование в индустриалните тънкости на индустриалното лепило. А готовата продукция е по-близо до главните пазари. " Агроден " към този момент може да обслужва непосредствено клиентите в Полша, Румъния, Холандия, Турция, Украйна, Русия, както и в доста страни от Близкия изток.

В взаимозависимост от размера на поръчката продукцията на " Агроден " е конкурентоспособна във всяка точка на света. Инвестицията е финансирана напълно с капитал на турската компания майка. " През последните 2 години бяха продадени дялове от " Агроден " на холандско комерсиално сдружение и сега усилваме капитала от 500 хиляди на 1.5 млн. лв.. Така че към този момент сме турско-холандска компания ", изяснява Христина Трифонова.

Индустриалните лепила

на " Агроден " се употребяват в разнообразни промишлености. Приложение имат в текстилната, кожарската, обущарската, галантерийната, килимарската индустрия, само че също по този начин за автомобилостроенето и мебелното произвеждане. А до края на годината във фабриката в Цалапица ще създават високотехнологични лепила, които ще се употребяват в промишлеността за пакетиране и в медицината.

" Суровините за нашето произвеждане - смоли, друг каучук и органични разтворители, се доставят главно от Европа и Турция. Всичко, което можем да доставим и намерим в България, избираме да го купим отсам – пестим време, а и цените, на които купуваме, са положителни. Но тук купуваме най-вече всичко належащо за опаковките ни ", изяснява фирмената политика на доставките Трифонова.

Новата фабрика

обаче не е единствено общ брой от здания и машини. Обучението на екипа продължава най-малко месец - за съществени действия, а за по-специфичните интервенции служащите се образоват и повече. Първоначалната подготовка на хората във фабриката в Цалапица е напълно поета от експерти на компанията майка Oynurden Kimya AS. Те също управляват и наблюдават софтуерния цикъл, с цел да са сигурни, че българската фабрика съблюдава тъкмо рецептурните и софтуерните условия. През последната година в новото дружество има непрекъснато наличие на разнообразни експерти от Турция.

До момента са открити нови 20 работни места, само че следва да привлекат още служащи. " През първата година от нашето произвеждане ние наемахме хора, които нямат опит. Защото в България няма друга сходна фабрика. Това е първата инвестиция в сектора произвеждане на индустриални лепила от 50 години ", споделя шефът.Изданието е подарък за всички, закупили вестник " Капитал " в интервала 19-25 октомври (пакетна цена 4 лева.). Можете да го поръчате и независимо (7 лева.), като пишете на [email protected]. Всички текстове по тематиката вижте тук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР