Агресивната агитация на Лена Бориславова за кандидатурата на Андрей Гюров

...
Агресивната агитация на Лена Бориславова за кандидатурата на Андрей Гюров
Коментари Харесай

Каримански разкри лицето, съветвало го да се откаже от БНБ

Агресивната пропаганда на Лена Бориславова за кандидатурата на Андрей Гюров за Българска народна банка, направена от ефира на бТВ в неделя, разбуни ръководещата коалиция. И провокира отвращение поради неприемливите внушения, които началникът на кабинета на Кирил Патков направи във връзка с безспорния финансов специалист Любомир Каримански.   

Управляващата коалиция няма обединен претендент. Има двама претенденти. Началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите пълномощия и изрече внушения и клюки по адрес на Любомир Каримански, написа във фейсбук водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов

Срещу мен бяха направени внушения и опити за клюки, които не одобрявам. Те удрят по институциите и са ултиматум към Българска народна банка, съобщи и шефът на Бюджетната комисия в Народно събрание Любомир Каримански.

" Недопустимо е от страна на държавното управление да има такова вмешателство към една институция със 140 година история. Недопустимо е, да се споделя на Народно събрание, кой е точният претендент за шеф ”, безапелационен бе Каримански.

Важно е да се каже, кой има право да приказва от името на обединението. Към сегашния миг не ми е известно някой да е акредитиран да приказва от името на обединението. Не ми е известно обединението да е посочвала кой е любимец, сподели още Каримански и акцентира, че против него са направени " внушения и избрани клюки ".

" На всички жители и публицисти стана ясно, кой се опитал да ме посъветва да се откажа от поста шеф на Българска народна банка, сподели още той.

По отношение на мненията за КТБ Каримански сподели следното: Недопустимо е някой да счита, че е допустимо да се повтори сюжетът КТБ. Това е едно рисково подстрекателство. То е рисково за цялата банкова и финансова система в страната.

" Не желая да слизам на толкоз ниско равнище. Бих желал да запазя цялата историческа чест и имидж на Българска народна банка и няма да не преставам с тона и стилистика, който употребява началника на кабинета ", сподели в умозаключение Любомир Каримански.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР