Агресивен работодател не допусна инспектори на Дирекция Инспекция по труда

...
Агресивен работодател не допусна инспектори на Дирекция Инспекция по труда
Коментари Харесай

Бесен екшън в Благоевград! Строителен бос скочи на инспектори по труда

Агресивен шеф не позволи инспектори на Дирекция " Инспекция по труда " в Благоевград на инспекция в негов строителен обект, където работели 10 служащи. В опит да изпълнят служебните си отговорности, инспектори от Дирекция „ Инспекция по труда “ Благоевград станали жертва на нападателно държание от страна на проверявано лице, показало се като Антон Балтаджиев, заяви ГИТ.
Санкцията за неоказано подпомагане е 20 000 лева по закон. Докато дойдат извиканите служители на реда на помощ поради агресивното държание на Балтаджиев, строителите офейкали.
От пресцентъра на ГИТ прецизираха, че след конфликта с инспекторите лицето е популяризирало клип, в който упреква контролните органи на Агенцията в тормоз и рекет в частен парцел. За неоснователните обвинявания Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда " ще сезира способените органи, с цел да му бъде потърсена отговорност.
Според Кодекса на труда инспекторите имат право " да посещават когато и да е министерства, други ведомства, предприятията и местата, където се прави работа ", което е съображение да бъде стартирана инспекция на визирания градеж. Обектът на надзор е разпознат, откакто при посещаване на други предприятия в региона инспекторите са открили образно, че се прави активност от към 10 строителни служащи. Работниците работят на втора плоча без персонални защитни средства и се приготвят да изливат бетон. Обектът не е самостоятелен по надлежния ред с осведомителна табела, показват още от ГИТ.
Инспекцията по труда продължава инспекцията. Ще бъдат изискани документи от общината и от
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР