Агенцията за борба с градушките открива активния сезон по градозащита.

...
Агенцията за борба с градушките открива активния сезон по градозащита.
Коментари Харесай

Стрелят с 18 000 ракети по град в облаците

Агенцията за битка с градушките открива дейния сезон по градозащита. През тази година разполагаем на организацията са над 18 хиляди ракети, които ще бъдат изстрелвани от 261 ракетни площадки.

Тази година организацията стартира сезона с 5000 ракети повече по отношение на миналогодишния. Противоградовата зашита у нас обгръща близо 22 милиона декара като в тази територия влизат към 30% от обработваемата земя на територията на цялата страна.

Миналата година в градозащитата бяха направени съществени вложения и бяха пуснати в употреба нови 61 ракетни площадки като командните пунктове, които могат да се задействат при потребност са 11 - с 261 ракетни площадки към тях. Те са ситуирани в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Видин, Монтана, Враца и Плевен.

През деен сезон 2020 ще се обезпечава радарно покритие на атмосферата на територията на България с шест метеорологични радарни станции. С инсталирания неотдавна доплеров радар в Ярлово е обезпечено наблюдението на Югозападна България, а за по-добро покритие на Североизточна България до края на годината ще бъде инсталиран още един метеорологичен радар в Шумен, подсигуряват от Агенцията за битка с градушките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР