Агенцията по заетостта стартира обучения за професионална квалификация и ключови

...
Агенцията по заетостта стартира обучения за професионална квалификация и ключови
Коментари Харесай

Дават по 10 лева на ден, ако се обучаваш за професия и компетенции

Агенцията по заетостта започва образования за професионална подготовка и основни компетентности на безработни лица, които ще се осъществят от Държавно дружество " Българо-германски център “ /ДП БГЦПО/ и Център за развиване на човешките запаси и районни начинания /ЦРЧРРИ/. Регистрираните безработни лица във всички бюра по труда в страната могат да се включат в образованията на Директива за птиците БГЦПО, които се организират в 4-те образователни бази в градовете Пазарджик, Плевен, Стара Загора и Смолян. Повечето образования оферират пакет от курсове за специалност и подобаващи за нея основни компетентности и умения, а някои включват и професионално насочване на безработните лица за бъдещата им трудова реализация. 

За образования в ЦРЧРРИ могат да аплайват безработни лица, регистрирани в бюрата по труда в София. Центърът в Кремиковци ползва високоефективни способи на образование, в това число и интерактивни. По част от образованията практиката се организира в действителна работна среда, което подкрепя придобиването на индустриален опит и усилва възможностите за намиране на работа.

Обучението на лицата в двата центъра се заплаща със средства от държавния бюджет. Участниците в образованията се подтикват и посредством даването на средства за стипендии в размер на 10 лева за всеки присъствен ден, научи Varna24.bg .

На учащите се в Директива за птиците БГЦПО от други обитаеми места се поемат разноските за обезпечено в клоновете общежитие, както и за превоз веднъж месечно за отиване и връщане от непрекъснатото им местоживеене.

За да се включат в образование, безработните лица би трябвало да подадат заявление по електронен път или на място в бюрото по труда, в което са регистрирани.

Желаещите да аплайват безработни лица могат да намерят графика на плануваните за 2023 година образования на уеб страницата на Директива за птиците БГЦПО и на уеб страницата на ЦРЧРРИ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР