Агенцията по вписвания, в която работи имотния регистър, работи с

...
Агенцията по вписвания, в която работи имотния регистър, работи с
Коментари Харесай

Ковид удари Имотния регистър

Агенцията по вписвания, в която работи имотния указател, работи с двойно понижен състав поради болни или карантинирани чиновници в София. Агенцията ще разполага с цялостна информация за точните аргументи на неявяване на чиновниците до няколко дни, защото не всички са входирали болничните си към днешна дата. Агенцията напомня, че законовия период за показване на болничен лист пред шеф е 3 дни след издаването му.

В създалата се обстановка, Агенция по вписванията се пробва да направи метаморфоза, тъй че работата на Имотен указател, където множеството услуги изискват работа на гише, да не стопира. Въпреки напъните, при мощно понижения състав на чиновниците и възходящият брой на покупко-продажби, през днешния ден се наложи изчакване на клиентите, което докара до напрежение, обявиха от организацията.

Според статистиката, при приблизително 300 покупко-продажби, вписвани дневно, за последния работен ден – 06.11.20, има осъществени 415. Въпреки това, процесът по вписвания, отбелязвания и заличавания към днешна дата се случва ускорено, с 2 дни преди законово регламентирания 3-дневен период.

Агенция по вписванията осведоми, че обстановката в Службите по вписванията в страната е аналогична. Почти всеки ден се постанова карантиниране на чиновници на Службите по вписванията в дребните обитаеми места. Тече развой по динамична метаморфоза и се командироват чиновници от околните по регион звена от по-големите градове. Целта е да не стопира работата на Службите по вписванията.

Агенция по вписванията предизвестява, че в идните дни, на база регистрираната наклонност, е допустимо да има закъснение при обслужването в офисите на Службите по вписванията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР