Агенцията отбелязва, че изказванията на министъра на финансите Бецалел Смотрич,

...
Агенцията отбелязва, че изказванията на министъра на финансите Бецалел Смотрич,
Коментари Харесай

Израелският финансов министър призова палестинците да напуснат ивицата Газа

Агенцията отбелязва, че изявленията на министъра на финансите Бецалел Смотрич, който не е част от израелския военновременен кабинет на Израел и от разискванията по отношение на следвоенното състояние в Газа, ускоряват опасенията на преобладаващата част от арабския свят, че Израел цели да изтласка палестинците отвън територията, на която те желаят да основат своя страна.

" Това, което би трябвало да се направи в линията Газа, е да се насърчи емиграцията ", съобщи Смотрич.

" Повечето израелци биха споделили " Защо не? Това е хубаво място. Нека да създадем по този начин, че пустинята да разцъфне, това не е за ничия сметка ", добави той.

Все още няма условия за разрешаване на палестино-израелския спор, споделя в изявление за в. " Аш Шарк ал Аусат " ливанският посланик и академик, някогашен министър на културата Гасан Саламе, който сега живее в Париж.

" Готови ли са палестинците да изиграят историческата роля да основат витална палестинска страна? Моят отговор е не, " показва Саламе, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му " Хамас " не е допустима, а палестинската власт е неспособна. Налице е палестински вакуум и има потребност от нов, благонадежден и допустим палестински участник.

От другата страна на уравнението е нужна израелска страна, само че сега и нея я няма, акцентира дипломатът.

" Имаме екстремистко държавно управление, което доста намерено е срещу двудържавно решение. Тази позиция не се показва единствено от извънредно настроени министри като Бецалел Смотрич, само че даже от премиера. Военният кабинет също е доста краен. "

За да се откри решение, е необходим медиатор сред израелците и палестинците, продължава Саламе. Според него единственият посредник, който може да влияе на Израел са Съединените щати. " Те изпратиха самолетоносач, който да възпре израелските врагове и взеха решение да прибавят 14 милиарда $ към четирите милиарда, които към този момент заплащат на Израел всяка година. Те също по този начин не разрешават на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да гласоподава резолюцията, която има поддръжката на останалите 14 члена. Така, Вашингтон разполага с действителни средства за напън върху Израел, с каквито никой различен, в това число Европа и Китай, не разполагат. "

Проблемът е, че посредникът - Съединени американски щати, липсва, защото американският президент Джо Байдън още от времето си на сенатор и в продължение на 40 години е бил на страната на Израел и това не се промени, откакто стана държавен глава, споделя Гасан Саламе.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР