Агенция Пътна инфраструктура стартира обществена поръчка за 2 440 780

...
Агенция Пътна инфраструктура стартира обществена поръчка за 2 440 780
Коментари Харесай

АПИ инвестира близо 3 млн. лв. за дивите животни и птиците в Кресненското дефиле

Агенция " Пътна инфраструктура " започва социална поръчка за 2 440 780 лева без Данък добавена стойност за избор на реализатор за правене на механически план и осъществяване на ограничения за намаляване на въздействието на трафика върху дивите животни и птиците в Кресненското дефиле, посочени в решението по Оценка на въздействието върху околната среда от 2017 година, оповестиха от пресцентъра на организацията.

В близо 16-километров сектор от път Крупник - Кресна сред 380-ти и 396-ти километър е планувано създаване и модифициране на оградни и дефрегментационнни уреди за отбрана на животните и птиците в региона.

Срокът за осъществяване на поръчката е 300 дни.

Участъкът от път Е 79 през Кресненското дефие е една от най-критичните прави от републиканската пътна мрежа от позиция на пътната сигурност, показват от АПИ. От организацията допълват, че незадоволителната видимост, дребният брой места, където е позволено изпреварването и високата скорост на придвижване са едни от главните аргументи за пътни произшествия с насрещно движещо се МПС.

При осъществяването на публичната поръчка ще се направи и разбор на показаните от Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " ограничения за възстановяване на придвижването, за актуализация на секторите, където се вкарва възбрана или се позволява изпреварването.

Ще се проучва и потребността от създаване на нови ограничаващи системи, нови пътни знаци, както и система за видеонаблюдение, за информиране и пренасочване на трафика, добавя АПИ./ММ/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР