Агенция Пътна инфраструктура“ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в

...
Агенция Пътна инфраструктура“ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в
Коментари Харесай

АПИ спря изграждането на 4 мостови съоръжения по магистрала "Хемус"

Агенция „ Пътна инфраструктура “ стопира построяването на 4 мостови уреди в сектора отпътен възел „ Дерманци “ до пътен възел „ Каленик “ от автомагистрала „ Хемус “, на територията на област Ловеч, за които е открито, че се работи без механически план.

При направена инспекция е установено, че на 26 май 2021 година на Експертен технико-икономически съвет в АПИ показаният от изпълнителя план е отритнат и е изтънчено изработването на нов план. Въпреки това работата по построяването на 4-те мостови уреди е траяла без механически план, което е в изрично несъгласие с нормативната уредба и строителните практики.

От АПИ прецизираха, че построяването на четирите мостови уреди ще продължи след към два месеца, откакто бъдат направени техническите планове за тях.

Най-голямото от тях е с дължина към 1000 м.

От АПИ допълниха, че продължаваработата на останалите уреди и по трасето на сектора с дължина малко над 19 км натериторията на област Ловеч. В правата са планувани два пътни възела - п. в. „ Угърчин “ при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п. в. „ Каленик “ при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, оборудване на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „ Угърчин “, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР