Агенти на Испанската Гражданска гвардия и ФБР претърсиха яхтата на

...
Агенти на Испанската Гражданска гвардия и ФБР претърсиха яхтата на
Коментари Харесай

Още един олигарх изгоря с яхта за милиони

Агенти на Испанската Гражданска армия и ФБР претърсиха яхтата на съветския олигарх Виктор Векселберг в Палма де Майорка. Те са изнесли документи и компютри, който занапред ще бъдат оценени. Докато това се случи яхтата ще бъде запорирана от испанските управляващи.

Дългата 78 метра супер първокласна яхта „ Танго “ е създадена в корабостроителницата на Балеарските острови, оповестиха от Гражданската армия. По искане на Министерството на правораздаването на Съединените щати интервенцията по претърсването е имала за цел да открие доказателства за данъчни измами, пране на пари и подправяне на документи, в това число и за собствеността на яхтата за отбягване на интернационалните наказания, заяви БНР. 

Виктор Векселберг е непосредствен до съветския президент Владимир Путин и макар, че не е обект на наказания от страна на Европейски Съюз, към този момент има запорирано недвижимо имущество в американския окръг Колумбия. Той е разследван и за хипотетична съветска интервенция в президентските избори през 2016 година в Съединените щати. 

Запорираната яхта е записана на името на компания със седалище на Британските Вирджински острови, която се ръководи от панамски компании. Това е четвъртата яхта, която испанските управляващи запорират. Останалите три са арестувани на пристанищата в Барселона, Майорка и Мелия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР