Агенти на ФБР претърсиха днес къщата на президента на САЩ

...
Агенти на ФБР претърсиха днес къщата на президента на САЩ
Коментари Харесай

ФБР претърси къща на Байдън за класифицирани документи - с негово съгласие

Агенти на ФБР претърсиха през днешния ден къщата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън край Рехобот Бийч, Делауеър, оповестиха пред NBC News два източника, осведомени с въпроса.

Трети източник, осведомен със обстановката, съобщи, че за претърсването не е имало заповед и то е било по взаимно единодушие.

Личният юрист на Байдън, Боб Бауер, съобщи, че Министерството на правораздаването прави претърсването с цялостната поддръжка и подпомагане на Байдън.

" Съгласно общоприетите процедури на Министерството на правораздаването, в полза на оперативната сигурност и интегритет, то се опита да извърши тази работа без авансово обществено известяван и ние се съгласихме да сътрудничим ", сподели Бауер. " Претърсването през днешния ден е още една стъпка в задълбочения и своевременен развой на Министерството на правораздаването, който ние ще продължим да поддържаме и улесняваме напълно. Ще разполагаме с спомагателна информация след приключването на днешното претършуване. "

По-рано в резиденцията на Байдън в Уилмингтън и в офис на вашингтонски мозъчен концерн бяха открити документи с гриф за класифицирана информация, само че по-рано този месец Бауер съобщи, че в къщата на президента на плажа не са открити класифицирани документи. Личните юристи на Байдън са претърсили резиденциите в Уилмингтън и Рехобот Бийч за спомагателни документи, сподели той.

" Личните юристи на президента откриха в резиденцията в Уилмингтън евентуален запис с класифицирана информация измежду съхраняваните материали в стая, която се намира в съседство с гаража ", се споделя в предходното изказване на Бауер. " След като персоналните юристи на президента откриха този документ, теоставиха документа на мястото, където беше открит, и преустановиха претърсването на съответното помещение, където се намираше. След претърсването в резиденцията в Уилмингтън, юристите продължиха към резиденцията в Рехобот и направиха претършуване там. В резиденцията в Рехобот Бийч не бяха открити евентуални документи и късно вечерта юристите се върнаха във Вашингтон. "

Преди това ФБР претърси офисите на Центъра за дипломация и световна ангажираност " Пен Байдън " в средата на ноември, откакто там бяха открити класифицирани документи, заяви NBC News във вторник. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР