Агент на украинското военно разузнаване, който подготвял терористични атаки в

...
Агент на украинското военно разузнаване, който подготвял терористични атаки в
Коментари Харесай

Руските спецслужби ликвидираха още един терорист от атентата в "Крокус"

Агент на украинското военно разузнаване, който подготвял терористични офанзиви в Русия, е бил премахнат покрай скривалището си в Ленинградска област, а преди този момент Федералната работа за сигурност е пробвала да го задържи в Московска област. Според разследващите служби той е възнамерявал серия от терористични офанзиви в Русия, в това число против обекти на Министерството на защитата, съобщи РИА, представена от Факти.бг.

Предполага се, че ликвидираният Николай Сурнов е забъркан в терористичната офанзива в Crocus City Hall Николай Сурнов. Той е е напуснал Русия незабавно след оповестяването на частична готовност през 2022 година, оповестиха негови познати.

След офанзива се появи информация за един от обвинените по делото, който е избягал. Ръководителят на градския окръг Чехов Михаил Собакин разгласи на 10 април, че в гграда е в действие проект " Сирена ". Така той отговори на известията в редица канали в Telegram, „ че съизвършител на терористите “, които нападнаха залата на 22 март, се укрива на територията на Чехов.

Убитият Николай Сурнов преди този момент е бил началник на гаражната кооперация Стрела-2 в Королев, Московска област. Членове на кооперацията, разпознали го по фотография, описаха, че той е работил там и като монтьор, профилиран в японски коли.

„ Беше добър занаятчия, идваха при него и през нощта, и денем. Беше естествен ", сподели един от събеседниците на организацията.

" Казаха, че е отишъл някъде в Литва “, сподели различен прочут на Сурнов, притежател на прилежащ гараж, пред РИА Новости.

ФСБ заяви, че мъжът е в Литва. Според службата той е дошъл в Московска област от Литва през март 2024 година На страницата на брачната половинка на Николай Ирина Сурнова във Фейсбук Вилнюс е посочен като нейно местопребиваване. На друга страница мястото на престояване на Ирина е посочено като град Королев.

Според осведомени информацията за присъединяване на Сурнов в терористичната офанзива и подготвяната измама е била изненада, защото не е видяно нищо съмнително към обвинения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР