Афтата в устата се появява поради различни причини - някакво

...
Афтата в устата се появява поради различни причини - някакво
Коментари Харесай

Афти в устата: 6 лесни и ефективни домашни средства за успокояване на болката и дискомфорта

Афтата в устата се появява заради разнообразни аргументи - някакво пострадване, инцидентно захапване по бузата, обриви в устата или зараза. Това положение предизвиква болежка и дискомфорт, което ни прави неспособни да се храним вярно. Има доста медикаменти за лекуване, само че домашните лекове постоянно са безвредни разновидности за трайно лекуване на афтата в устата. И по този начин, ето няколко:
Пчелен мед
Медът има антимикробни свойства, които могат да излекуват афти в устата и болката, обвързвана с тях. Затова постоянно прилагайте мед върху засегнатата област, с цел да излекувате афтата.
Сода за самун
Направете паста от сода за самун с вода и я нанесете върху афтата. Оставете я да изсъхне. След като изсъхне, изплакнете с вода. Повторете това три пъти дневно.
Кокосово масло
Много малко хора знаят, че кокосовото масло може да излекува и афта в устата. Нанесете от него върху афтата и го оставете за няколко минути. Слагайте го постоянно даже кокато си лягате през нощта. Кокосовото масло също има антимикробни свойства, които убиват микробите, причиняващи афта.
Солена вода
Смесете една супена лъжица сол с хладка вода и правете гаргара с нея, с цел да успокоите болката и дискомфорта. Правете го три пъти дневно, с цел да намалите болката. След това можете да се гаргарате с естествена вода, с цел да премахнете соления усет.
 Хората с тази кръвна група са с най-слаб имунитет Хората с тази кръвна група са с най-слаб имунитет
Нашата имунна система е комплициран механизъм, който от самото начало брани организма ни от външни врагове.  Тя е бърза и ефикасна. Т...
Паста за зъби
Пастата за зъби съдържа също антимикробни свойства, които могат да понижат отока и болката при афта. Нанесете малко количество паста за зъби върху засегнатата област и по-късно я изплакнете след няколко минути.
Карамфилово масло
Карамфиловото масло се употребява необятно за лекуване на зъбобол и афти в устата. Сложете от маслото върху парче памук и нанесете върху афтата. Изчакайте, до момента в който язвените тъкани поемат маслото.
Тези средства ще оказват помощ да се отървете от неприятната болежка към афтата и ще основат комфорт в всекидневието ви.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР