Афганистанският президент Ашраф Гани напусна страната, след като талибански бойци

...
Афганистанският президент Ашраф Гани напусна страната, след като талибански бойци
Коментари Харесай

Президентът на Афганистан Ашраф Гани напусна страната

Афганистанският президент Ашраф Гани напусна страната, откакто талибански бойци навлязоха в Кабул и желаеха капитулацията на държавното управление, заяви Independent.

От кабинета на афганистанския президент предадоха, че ``не могат да оповестят нищо за местоположението на Ашраф Гани от съображения за сигурност``.

Потвърждение пристигна от два източника - чиновник в офиса на някогашния президент на Афганистан Хамид Карзай и различен асистент в афганистанския съвет за сигурност - който приказва пред организация Асошиейтед прес.

Представител на талибаните сподели, че групата ревизира местонахождението на г -н Гани.

Пред банките в Кабул има опашки, същото е ситуацията и пред летището. В посолството на Съединени американски щати доста хора желаят американски визи. По улиците има тапи от коли, които се пробват да изоставен столицата. Цялата страна обаче към този момент е под надзор на талибаните, а Пакистан затвори Торхам, най-близкия Граничен контролно-пропусквателен пункт до Кабул.

Около 90% от Афганистан към този момент е под надзор на талибаните, 6 от 7-те армейски корпуса се предадоха, а Кабул беше единствения огромен град, който още не е високомерен. Талибанската офанзива бе светкавична. Вчера те превзеха Чар Асиб - регион, ситуиран на 11 км южно от Кабул, а по-късно навлязоха и в предградието Рагман, което се намира единствено на 9 км. западно от столицата. Летището на столицата към този момент бе в обсега на 120- милиметровите миномети.
 Талибаните са в Кабул, до момента в който дипломати на Съединени американски щати се изтеглят с хеликоптер
Талибаните са в Кабул, до момента в който дипломати на Съединени американски щати се изтеглят с хеликоптер

Талибаните чакат спокойно прекачване на Кабул, дават обещание да не го завладяват със сила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР